Now Reading:
U DVD Grada Krapine stigla nova vatrogasna cisterna
Full Article 3 minutes read

U DVD Grada Krapine stigla nova vatrogasna cisterna

Najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u Krapinsko-zagorskoj županiji i jedno od najstarijih u državi, DVD Grada Krapine bogatije je za još jedno vozilo u svom voznom parku. Riječ je o novoj vatrogasnoj cisterni koju je u Mihaljekovom Jarku dočekao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik DVD-a Dražen Strabić te saborski zastupnik Žarko Tušek.

Pripadnici i članovi DVD-a Krapina pripremili su doček za donaciju novog vozila vrijednog preko 1,9 milijun kuna koje je stiglo od strane Ministarstva unutarnjih poslova. Potpuno nova vatrogasna cisterna marke Volvo zapremnine je 6,5 tisuća litara vode.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, također i dugogodišnji član DVD-a Krapina, nije krio svoje oduševljenje ovom donacijom.

„Moram priznati da sam uzbuđen i sretan jer dosad nismo imali takvo vozilo u našem društvu. U posljednjih nekoliko godina na području grada Krapine, kako u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, tako i u DVD-ovima, značajno je povećan vozni park nabavljanjem novih vatrogasnih vozila, tako da svaki naš DVD ima kombi vozilo ili navalno vozilo i cisternu. Ovo je treća donacija vatrogastvu u Krapini. Prva je bila autocisterna na Mercedosovom podvozju za Javnu vatrogasnu postrojbu od Ministarstva gospodarstva, a druga Mitsubishi pick-up vozilo iz Ministarstva poljoprivrede“, rekao je gradonačelnik Gregurović.

Uz zahvale Vladi Republike Hrvatske i resornim ministarstvima, Gregurović je istaknuo i zašto je važno ulagati u vatrogastvo.

„Moramo biti svjesni toga da kad dođe do bilo kakve situacije, katastrofe ili nečeg drugog, da su vatrogasci ti na koje se uvijek prve računa. To je operativna snaga koja je obučena, opremljena i koja uvijek prva izlazi van. Stoga je uistinu bitno da vatrogasci budu opremljeni kako treba. Ovdje na području grada Krapine naša DVD-a, ali i Javna vatrogasna postrojba su opremljeni upravo onako kako treba“, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako je slijedeći korak novi vatrogasni dom.

Osmijeh s lica zbog ove donacije nije mogao sakriti ni predsjednik DVD-a Dražen Strabić.

„Naše najstarije vatrogasno društvo u Krapinsko zagorskoj županiji dobilo je novo vozilo na korištenje. Mi smo danas presretni, zahvaljujemo se prvenstveno svima onima koji su nam omogućili da dovezemo u Krapinu ovo novo vozilo i nadam se da ćemo ga koristiti na dobrobit svih Krapinčana i Krapinčanki te da ćemo ga koristiti ako bude trebalo i na području Krapinsko-zagorske županije i cijele Lijepe naše“, rekao je Strabić.

Uručivanju novog vozila prisustvovao je i saborski zastupnik Žarko Tušek koji je naglasio kako dobrovoljna vatrogasna društva te Javna vatrogasna postrojba moraju biti opskrbljena s ciljem očuvanja sigurnosti svih žitelja grada, ali i cijele Krapinsko-zagorske županije.

„U ovom paketu donacije Ministarstva su 94 vozila, a od toga su 4 završila u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na taj način će se podići sprema istočnog dijela županije koja možda nema resurse i kapacitete kao što ima centralni dio“, istaknuo je Tušek.

ab/www.sjever.hr
25.3.2021

Input your search keywords and press Enter.