Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI! Međimurska županija za svoje umirovljenike pripremila poklon bonove za Uskrs
Full Article 2 minutes read

ODLIČNE VIJESTI! Međimurska županija za svoje umirovljenike pripremila poklon bonove za Uskrs

Međimurski župan Matija Posavec s predstavnicima umirovljeničkih udruga održao je konferenciju za medije o podjeli uskrsnica međimurskim umirovljenicima. Za tu namjenu iz proračuna Međimurske županije izdvojeno je oko milijun kuna.

Međimurski župan Matija Posavec objasnio je kako je isplata bonova prošle godine obustavljena jer su sredstva zbog korona krize morali preusmjeriti za potpore poduzetnicima i školarcima, srednjoškolcima, onima koji su ostajali bez posla, učenicima za školsku prehranu…

Inicijativom gospođe Lovrec u županijskoj skupštini i na sjednicama podrškom i županijskom proračunu koji je to predvidio još u 12. mjesecu prošle godine dogovoreno da će ove godine umirovljenici s manjim mirovinama od strane Međimurske županije imati pravo na uskrsnice – rekao je Posavec.

Na isplati uskrsnica Međimurskoj županiji zahvalila je Nada Lovrec, predsjednica županijske Matice umirovljenika.

-Nikad nisu umirovljenici toliko pažnje i financijske potpore dobivali, kao za vrijeme mandata župana Matija Posavec i zato u ime svih umirovljenika zahvaljujem. Nama to jako puno znači. Ovaj smo projekt započeli prije tri godine i nadamo se da će se i u budućnosti nastaviti ista praksa jer je župan utkao prave temelje koji se mogu dalje samo nadograđivati u korist nas umirovljenika – rekla je Lovrec.

Pročelnica Upravnog odjela za poslove župana, Anita Strniščak rekla je kako su poklon bonovi namijenjeni umirovljenicima podijeljeni u tri kategorije u vrijednosti od 250, 300 i 500 kuna ovisno o visini mirovine.


-Poklon bonovi su poslani krajem prošlog i početkom ovog tjedna svim našim umirovljenicima i nadam se da su svi stigli na adrese na koje su bili upućeni – kazala je Strniščak te napomenula:

-Od Zavoda za mirovinsko osiguranje tražili smo da nam dostavi podatke za umirovljenike koji imaju mirovinu u tim kategorijama, s time da se izuzmu oni koji imaju inozemne mirovine i koji uz mirovine imaju neki dodatan posao.

Usporedbe radi, ove godine je podijeljeno 1600 bonova više nego 2019. i 2018 godine.

ab/www.sjever.hr
25.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.