Now Reading:
Mesna industrija Vajda prvi je sponzor projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022. i to sa 100 tisuća kuna, “Ako prilika ne kuca, napravite vrata!”
Full Article 4 minutes read

Mesna industrija Vajda prvi je sponzor projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022. i to sa 100 tisuća kuna, “Ako prilika ne kuca, napravite vrata!”

Međimurje je, možemo reći, predvodnik u mnogočemu, pa i u sportu. Tome u prilog ide i dodijeljena, prva u Hrvatskoj, titula Europske regije sporta. Protekli je tjedan predstavljen ambasador, gimnastičar Filip Ude, a danas je uslijedila uvertira u brojne sportske sadržaje i manifestacije u sklopu projekta. Naime, u dvorani za sastanke Mesne industrije Vajda d.d. u Čakovcu održana je konferencija za medije povodom potpisivanja sporazuma o sponzorstvu projekta.

Prvi sponzor Međimurje – Europska regija sporta 2022. je mesna industrija Vajda d.d. koju odlikuje stoljetno iskustvo u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina. Osnovana je 1912. godine, a veliki uzlet doživljava 2015. godine ulaskom u Grupu Pivac. Vajda se najviše ponosi svojim Međimurskim mesom ‘z tiblice i Drniškim pršutom, proizvodima tradicionalne recepture zaštićenima oznakom zemljopisnog podrijetla, a godinama uistinu pokazuje koliko cijeni i podupire izvrsnost.

U ovom projektu Vajda d.d sudjeluje s 100 tisuća kuna!

Alen Kajmović, predsjednik uprave Mesne industrije Vajda Čakovec istaknuo je kako potpisivanje ovakvog sporazuma za Vajdu predstavlja tradiciju koju vode već dugo niz godina.

– Kažu, ako prilika ne kuca, napravite vrata. Mislim da upravo tome svjedočimo zadnjih par dana. Upravo svojom požrtvovnošću, svojom izvrsnošću ova je ekipa napravila ta vrata i uvjerila Europu ne samo da pokuca nego i Međimurju kao prvome u Hrvatskoj dodijeli titulu Europske regije sporta. Bitno je za napomenuti da niti jedna od aktivnosti koja će se provoditi sljedećih godinu i pol dana u okviru ovog projekta nije slučajna, nije poklonjena nego je rezultat izvrsnosti. Uostalom, uspjeh je jedan posto nadahnuća i devedeset posto znoja. To znači da je veliki posao pred nama. Da je Vajda znala prepoznati i da i dalje prepoznaje takvu izvrsnost najbolji je promjer Filip Ude uz kojeg stojimo već dugi niz godina i vjerujemo u njega – poručio je Kajmović i završio riječima:

– Od prvog trenutka kada je prezentiran projekt, bilo je jasno da ga nećemo samo financijski poduprijeti, nego ćemo i aktivno u njemu sudjelovati. Nadam se da ćemo napraviti i više nego što je planirano i da ćemo dobiti željene rezultate. Vajda i grupa Pivac će naravno pratiti cijeli projekt.

Mario Vukoja, dopredsjednik zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije uputio je zahvali Mesnoj industriji Vajda i istaknuo:

– Ne samo što prati Filipa nego čim smo prezentirali projekt Alen je rekao to je to, idemo odmah. U kratkom vremenu smo sve dogovorili i mi ćemo kao ekipa koja će provoditi upravo taj glavni dio sve napraviti da sve naše zadane ciljeve izvršimo, da svi budu zadovoljni i da Međimurje postane prepoznatljivo po sportu i turizmu.

Matija Posavec, župan Međimurske županije također je čestitao Vajdi na poslovnim rezultatima koji su, kaže, fenomenalni što se tiče, ove, prošle i pretprošle godine:

Na taj su način sukladno poslovnim rezultatima koje su ostvarili pokazali jednu visoku razinu društvene odgovornosti da to vraćaju na najbolji mogući način. Vajda je u svojoj branši prva u Međimurju i šire, a mi smo kao Međimurje prva regija koja je odlukom Europske komisije definirana kao Europska regija sporta 2022. Već i ove godine kao što ste i sami svjedoci imamo niz aktivnosti kojima će iskoristiti maksimalno moguće markicu Međimurja – europske regije sporta, brendirati ga i ići u nove izazove. Vjerujem da će to biti benefit za cijelu našu županiju, za sve naše sportaše, ali i za sve stanovnike.

– Zahvaljujem naravno na ovoj gesti kojom će nam Vajda pomoći da što kvalitetnije prezentiramo i brendiramo Međimurje, ne samo kao europsku regiju sporta nego kao i regiju visoke vrijednosti. Vajdi želim da i dalje drži svoju visoku razinu kvalitete u industriji u kojoj sudjeluje, u što naravno, ne sumnjam poznavajući Alena i cijeli tim koji vrlo ponosno i uspješno predstavlja i vodi firmu – rekao je Posavec i istaknuo kako su unatoč izazovnoj 2020. godini postigli bolje brojke u odnosu na godinu prije i to kada govorimo o povećanju izvoza i kad govorimo o rastu prihoda, rastu prometa.

Posavec je završio riječima zahvale i posebno istaknuo i pohvalio Filipa koji već od prve minute kako je predstavljen obavlja funkciju ambasadora europske regije sporta!

mčaržavec / www.sjever.hr
23.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.