Now Reading:
283 prometna prekršaja tokom vikenda – tri vozača uhićena!
Full Article 2 minutes read

283 prometna prekršaja tokom vikenda – tri vozača uhićena!

U sklopu pojačanog nadzora kontrolirana su 82 mlada vozača, koja su počinila 14 prometnih prekršaja.

Od 19. do 22. ožujka 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozači pod utjecajem alkohola nisu sudjelovali u prometnim nesrećama. Uzroci prometnih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno mimoilaženje i brzina neprimjerena uvjetima.

Sankcionirana su 283 prometna prekršaja od čega 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 136 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom te dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač bio je smještan u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a tri vozača su bila uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su recidivisti kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 20. ožujka 2021.g. u 21.20 sati na otvorenom dijelu ceste između Kalinovca i Budrovca, kod 69-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,43 promila.

Najveća brzinakretanja vozila evidentirana je u subotu, 20. ožujka 2021.g. u 22.29 sati, na otvorenom dijelu državne cesti između Vlaislava i Novigrada Podravskog, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 182 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 90 kilometara na sat.

U sklopu pojačanog nadzora kontrolirana su 82 mlada vozača, koja su počinila 14 prometnih prekršaja.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na uočavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, poštivanju prednosti prolaska, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju vozača.

www.sjever.hr
22.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.