Now Reading:
Upoznajte „baby” Unimog – multifunkcionalno vozilo tvrtke Rasco, namijenjeno cjelogodišnjem održavanju
Full Article 2 minutes read

Upoznajte „baby” Unimog – multifunkcionalno vozilo tvrtke Rasco, namijenjeno cjelogodišnjem održavanju

Što čini odlično vozilo za cjelogodišnje održavanje? Multifunkcionalnost, manja dimenzija, brojne opcije i komplet RASCO opreme. Kao stručnjaci u proizvodnji opreme za održavanje prometnica, s Mercedes-Benz Unimog certifikatom, tvrtka Rasco ovaj put je nadogradila nešto manji Unimog nego inače – model U219.

Posao im je dodijelila tvrtka za komunalno održavanje Komunalac Samobor. Potpuno opremljeno vozilo već održava šire samoborsko područje, puno uzbrdica i serpentina. Upravo je Unimog idealan za takve terene jer se puno lakše okreće i manevrira na zahtjevnim cestama. Komunalac će ga opremiti kranskim kosilicama i tako iskoristiti za cjelogodišnje održavanje.

Po čemu je „baby Unimog“, kako su ga nazvali Rasco zaposlenici, drugačiji od ostalih vozila kakva se koriste u održavanju?
Uz već poznatu multifunkcionalnost i stalan 4×4 pogon, manjih je dimenzija. Međuosovinski razmak iznosi 2800 mm, a ukupna dužina 4,9 metara i širina 2,1 metara ga čine idealnim za uske terene. Ima maksimalnu nosivost od 10 t, a pogoni ga standardni Euro 6 motor sa 190 KS.

Kako bi zimska služba bila što učinkovitija, baby Unimog je opremljen SOLID XG posipačem s pužnim transporterom, idealnim za posipanje solju ili šljunkom. Ima ugrađene senzore koji vozača zimske službe upozore kada treba nadopuniti sredstva za posipanje.

Na prednjoj strani je ugrađen snježni plug VERTUS širine 3,2 metra koji se lako prilagođava čišćenju snijega na različitim terenima. Čišćenje je moguće u dijagonalnom položaju, „A“ položaju i „V“ položaju krila, a čelični noževi osiguravaju temeljito čišćenje snijega.

www.sjever.hr/rasco

21.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.