Now Reading:
Filip Ude ambasador je Europske regije sporta. Posavec: „Prvi međimurski osvajač olimpijske medalje promovirat će Međimurje kao sportsku regiju”
Full Article 4 minutes read

Filip Ude ambasador je Europske regije sporta. Posavec: „Prvi međimurski osvajač olimpijske medalje promovirat će Međimurje kao sportsku regiju”

Jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara Fili Ude bit će ambasador Europske regije sporta – Međimurja.

Filipa je u njegovoj novoj ulozi danas predstavio župan Međimurske županije Matija Posavec.
-Zahvaljujući predanom radu Međimurske županije, vrijednoj ekipi mojih suradnika, ali i brojnih sportašica, sportaša, sportskih djelatnika i zaposlenika u sportu u našoj županiji, Međimurje ponosno nosi titulu Europske regije sporta. Time je prva regija u Hrvatskoj, nakon gradova i općina diljem Lijepe naše, koja će se ponositi titulom Europske regije sporta i vjerujte mi da to namjeravamo maksimalno iskoristiti za brendiranje i pozicioniranje Međimurja kao sportske regije, kao regije prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine, vrijednih ljudi koji stvaraju novu vrijednost. Bez obzira na to što živimo u jednoj „novo normalnoj” situaciji kada su još uvijek dvorane relativno zatvorene, promišljamo ono što će biti za mjesec, dva, tri, a posebno što će biti iduće godine – rekao je Posavec istaknuvši da su upravo zbog činjenice da će 2022. godina biti Europska regija sporta za Međimurje, u Županiji već započeli i organizirali niz aktivnosti:
-Iskoristit ćemo taj moment da to bude cijela 2021. i 2022. godina. Kao i svaka regija koja je po nečemu prepoznatljiva i ponosna na razini Europe, tako ćemo i mi imati našeg ambasadora, ambasadora Europske regije sporta koji će, zapravo, biti prvi među jednakima, s obzirom da ćemo dati dužno poštovanje svim sportašicama i sportašima i svemu onome što kroz niz aktivnosti namjeravamo raditi tijekom ove, a osobito iduće godine.

Župan je naglasio i da je Filip Ude osoba koja će, kao što je to i dosad uspješno činio, promovirati Međimurje kao izrazito sportsku regiju.
-Filip Ude bit će, kao što i je, uzor mlađim generacijama, uzor djeci, uzor brojnim našim sugrađanima koji na njegovoj žrtvi, trudu, odricanju mogu postići uspjeh. Ni jedna prepreka nije nepremostiva ako utkate sebe, svoj trud i znanje. Filip je prvi međimurski osvajač olimpijske medalje i prvi hrvatski gimnastičar koji je osvojio odličje na Olimpijskim igrama. Ima i jedno svjetsko, mediteransko i dva europska, posljednje je osvojio prošle godine. Čak 15 puta je u Međimurju proglašavan najboljim sportašem. Jedini međimurski vrhunski sportaš prve kategorije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, a sportaši su, kao što vidimo u nizu slučajeva, najbolji ambasadori, najbolji predstavnici svog kraja, zavičaja, regije, pa i države u cjelini – rekao je Posavec.

Dodao je da je nakon osvajanja olimpijskog srebra u Pekingu, kada su sva svijetla kamera bila usmjerena na Filipa, njegova prva rečenica bila: „Ponosan sam kaj sam Međimurec, ponosan sam kaj sam Hrvat.“
-Ta rečenica će još dugo vremena odzvanjati dugo u ušima onih koji u Filipu vide svoj uzor, prema tome mislim da je apsolutna zasluga i logično da nam Filip bude ambasador regije sporta – kazao je međimurski župan.
Rekao je i kako u narednom razdoblju u Međimurskoj županiji namjeravaju organizirati niz aktivnosti, ne samo u masovnom sportu, nego da namjeravaju poboljšati sportsku infrastrukturu diljem Međimurja ulažući u atletske staze, sportske dvorane, kampove i na taj način stvoriti bolje uvjete svima onima koji se na bilo koji način bave sportom, a takvih je u Međimurju na tisuće.

Filip Ude nije krio oduševljenje što je upravo on izabran za prvog ambasadora Međimurja kao europske regije sporta.
-U svojoj karijeri gdje god sam u svijetu bio koje god rezultate postigao i koje god ću rezultate još postizati, uvijek sam bio ponosan što sam iz Čakovca, iz Međimurja i uvijek sam to naglašavao i uvijek hoću, bez obzira da li sam aktivan ili ne u gimnastici. Netko me pitao neki dan kako dugo treniram i samog sebe sam iznenadio dok sam izbrojao da je to već 27,5 godina treninga svakodnevnog i rekao sam da, ako sam samo jedno dijete maknuo s ulice, puno sam u životu i karijeri napravio zbog svojih rezultata – rekao je Filip i zaključio:
-Drago mi je da je Međimurje prva regija u Hrvatskoj koja ima tu titulu i ja ću se trudit kao ambasador promovirati ga kao što sam to i dosada radio kao prvu europsku regiju sporta.

Predstavljanje Udea kao ambasadora organizirano je u sportsko-gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

a.kučić/sjever.hr

16.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.