Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija za kontrolu ispravnosti vode osigurala 200 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija za kontrolu ispravnosti vode osigurala 200 tisuća kuna

Krapinsko – zagorska županija osigurala je u proračunu 200 tisuća kuna za provođenje godišnjeg plana monitoringa vode za ljudsku potrošnju.

Krapinsko-zagorska županija za svaku godinu sklapa ugovor sa Zavodom za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, prema kojem se isti obvezuje na području Županije provoditi Plan monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju.

Ovogodišnjim planom je predviđeno ispitivanje 393 uzorka, i to na prioritetnim mjestima – tamo gdje su škole, uslužne djelatnosti i slično. U 2020. godini provedeno je ispitivanje ukupno 303 uzorka u sklopu redovnog monitoringa i 8 uzoraka u sklopu revizijskog monitoringa. Uzorkovanje se ne obavlja na izvorištima, nego isključivo na vodovodnoj mreži. Nalaze monitoringa vode za ljudsku potrošnju, kao i podatke o eventualnim utvrđenim nesukladnostima Zavod za javno zdravstvo dostavlja Županiji i putem obrasca obavještava Ministarstvo zdravstva, nadležnu sanitarnu inspekciju i nadležnu jedinicu lokalne samouprave.

www.sjever.hr/kzz.hr 14.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.