Now Reading:
Gordana Jureković kandidatkinja SDP-a za načelnicu Općine Krapinske Toplice
Full Article 3 minutes read

Gordana Jureković kandidatkinja SDP-a za načelnicu Općine Krapinske Toplice

Gordana Jureković kandidatkinja je SDP-a za načelnicu Općine Krapinske Toplice na nadolazećim lokalnim izborima, objavila je to u srijedu, 10. ožujka, na konferenciji za medije.

Prilikom predstavljanja kandidature istaknula je da su Krapinske Toplice čuveno termalno lječilište i jedan od idiličnih kutaka Hrvatskog Zagorja, no to samo tako izgleda, a daleko je od istine.

„Čelni ljudi naše općine su već godinama nezainteresirani za napredak i promjene. Sada su digli ruke od svega i love neke nove pozicije. Neka. I bolje je tako“, poručila je Jureković te dodala:

„Drugi nas najviše poznaju po lječilištima i turizmu. A znate li kako se Općina prema tome postavila? Nikako! Otiđite na internet stranice naše općine i kliknite rubriku turizam i gospodarstvo. Dočekat će vas potpuno prazna stranica. Kliknite na rubriku obrazovanje. Ponovno prazno. Rubrika kultura. Prazno.“

Jureković je istaknula da vjeruje u temeljne ljudske vrijednosti, u rad i život od vlastitog rada, poštenje, odgovornost, solidarnost, ravnopravnost i pravednost, jednake šanse za sve.

„Tako ja vidim sliku moje općine. Slika koja se temelji na zadovoljnim i sretnim ljudima, sliku ljepših i boljih Krapinskih Toplica“, poručila je kandidatkinja za načelnicu.

Kandidaturu Gordane Jureković za načelnicu podržao je i predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin.

„Jedna od teza s kojom idemo u ovu kampanju je: Odgovori, a ne izgovori. Izgovori su ono što se najčešće događa kada obećavate i onda to niste u stanju ispuniti. Dosada se ovdje obećavalo, a malo toga se napravilo. Mi izlazimo s onime što znamo da u slijedeće 4 godine možemo napraviti. I to je ispravan put. To je put koji dobiva povjerenje građana i drago mi je što mogu podržati jednu takvu kandidatkinju koja nudi odgovore, a ne izgovore“, naglasio je Grbin.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko zagorske županije i potpredsjednik SDP-a Hrvatske Siniša Hajdaš Dončić rekao je da Krapinske Toplice zaslužuju osobu koja je sposobna i koja će svojim žarom, elanom i entuzijazmom zapravo biti pravi servis građana.

„Riječ je o osobi koja neće lagati o velikim investicijama, već s dvije noge čvrsto stoji na zemlji, ima razum i srce“, naglasio je Hajdaš Dončić.

Župan Krapinsko-zagorske županije i kandidat za župana na nadolazećim izborima Željko Kolar naglasio je da je za promjene potrebna volja, želja i energija, sve što Gordana Jureković ima. Podsjetio je da je Krapinsko-zagorska županija pred potpisivanjem Razvojnog sporazuma, u kojem prioritet ima dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

„Projekt je to vrijedan oko 380 milijuna kuna, gdje želimo formirati nacionalni centar za zdravlje srce i mozga. Također, imamo pripremljen projekt od 48 milijuna kuna za izgradnju nove sportske dvorane i dogradnju škole te niz infrastrukturnih projekata za koje je nužno partnerstvo s Općinom“, poručio je Kolar.

Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske, istaknula je kako su Krapinske Toplice mjesto koje ima široku lepezu ljudskih, institucionalnih, prirodnih i ljekovitih resursa koji su neiskorišteni, no to će se promijeniti. Podsjetila je da je Županija u protekle četiri godine u Krapinske Toplice uložila 41 milijun kuna, većinom u zdravstvo i obrazovanje. U Specijalnu je bolnicu uloženo preko 19 milijuna kuna, obnovljen je Dom zdravlja, a ukupna ulaganja u obrazovanje u protekle 4 godine vrijedna su preko 4 milijuna kuna. Također, Županijska uprava za ceste je preko 14 milijuna kuna uložila u prometnice na području Krapinskih Toplica.

www.sjever.hr 10.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.