Now Reading:
Učenici se sutra vraćaju u obnovljenu školu Krapinske Toplice; Kolar: Sanacija je iznosila 2,5 milijuna kuna
Full Article 4 minutes read

Učenici se sutra vraćaju u obnovljenu školu Krapinske Toplice; Kolar: Sanacija je iznosila 2,5 milijuna kuna

U utorak je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek i suradnicima posjetio OŠ Krapinske Toplice u kojoj su završeni radovi na sanaciji štete od potresa koji su nastali u prosincu prošle godine. Sanacija štete iznosila je 2,5 milijuna kuna, a štetu je financirala Županija. Uz ravnatelja OŠ Krapinske Toplice Samsona Štibohara, prisutan je bio i načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić.

– Uvijek možete popraviti zid, uvijek možete napraviti novi objekt, ali kad sam došao ovamo i kad sam vidio što se dogodilo, prva pomisao mi je bila što bi se dogodilo da su djeca bila u školu. U istom smo trenutku donijeli odluku da idemo u sveobuhvatnu obnovu škole – izjavio je župan Kolar.

U suradnji s Općinom pripremamo izgradnju nove sportske dvorane za koju imamo građevinsku dozvolu, a za tri do četiri tjedna potpisujemo razvojni sporazum i među strateške projekte koje smo prijavili, stavili smo i izgradnju sportske dvorane ovdje u Krapinskim Toplicama. S obzirom na veličinu škole, na značaj mjesta u turističkom smislu, s obzirom na našu Specijalnu bolnicu, smatramo da jedna takva trodjelna sportska dvorana treba Krapinskim Toplicama. Pokušat ćemo ju isfinancirati preko razvojnog programa, da 85 sredstava budu europska sredstva, a da ostalo podijelimo na 50 posto Općina i Županija – rekao je Kolar.

Rekli smo da ćemo za mjesec i pol dana biti gotovi i da će djeca biti u školi iako neki nisu vjerovali. Kad završimo fasadnu ovojnicu, uredimo okoliš, onda će škola imati sasvim drugi izgled – dodao je župan Kolar.

– Nakon potresa koji je pogodio i našu općinu pristupili smo evidentiranju štete i nažalost, evidentirano je puno više nego što je bilo predviđeno. Na području naše općine komisija je obišla više od 120 objekata i zabilježeno je preko 10 milijuna kuna štete. Najveća šteta je evidentirana upravo na školi i danas sam sretan da se tako brzo prionulo rekonstrukciji i najiskrenije čestitam osnivaču i svima koji su bili involvirani u proces rekonstrukcije – kazao je načelnik Svažić.

– Zbog oštećenosti škole krenulo se u sveobuhvatnu obnovu. Danas je dan kada su radovi završili i stekli se svi uvjeti da se učenici sigurno mogu vratiti u školu. Učenici se u školu vraćaju sutra, 10. ožujka. Prva faza je bila sanacija svih elemenata koji su bili ne sigurnosni i druga faza gdje smo išli u izmjenu podova i vrata na našem prvom katu. Ono što mogu reći, od kada je škola izgrađena, nije se u ovakvom dijelu izvršila sanacija niti obnova škole – kazao je ravnatelj Štibohar.

m.sopek/sjever.hr 09.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.