Now Reading:
Aktualni načelnik Bedekovčine Darko Ban objavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu Općine
Full Article 4 minutes read

Aktualni načelnik Bedekovčine Darko Ban objavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu Općine

Aktualni načelnik Općine Bedekovčine Darko Ban objavio je u utorak, 9. ožujka, kandidaturu za još jedan mandat na čelu Općine. Dužnost općinskog načelnika obnaša već 8 godina, a iako je bilo i lijepih i manje lijepih trenutaka, Ban je istaknuo kako je sve bliže ostvarenju vizije Bedekovčine kakvu je zamislio prije 8 godina.

Riječ je o općini kao zajednici koja osigurava visoku kvalitetu života svakom stanovniku zahvaljujući razvijenom i održivom gospodarstvu, visokoj kvaliteti komunalne infrastrukture, ulaganju u mlade i djecu, očuvanju prirodne i kulturne baštine te uključivom i poticajnom civilnom društvu.

„Izgradnja reciklažnog dvorišta, otvorena zelena tržnica, revitaliziran dio perivoja dvorca Gornja Bedekovčina, instaliran javni bežični Internet na području općine, izgrađena dječja i sportska igrališta, otvorenje knjižnične stanice u Brestovcu Orehovičkom, rekonstrukcija javne rasvjete te izgradnja nove javne rasvjete, ulaganje u društvene i vatrogasne domove, ulaganje u komunalnu infrastrukturu, izgradnja kanalizacijske mreže, vlasništvo nad Spomen domom boraca NOB-a u Poznanovcu, uspostava Gospodarskih zona, potpisan Sporazum s HEP-om o izgradnji Sunčane elektrane u Gospodarskoj zoni Poznanovec, donošenje Programa poticanja poduzetništva, dobivanje Statusa – općina prijatelj djece, donošenje Lokalnog programa djelovanja za mlade, financiranje radnih bilježnica i radnog materijala za osnovnoškolce, dogradnja Dječjeg vrtića Bedekovčina samo su neki od projekata koji potvrđuju moj rad, želju i predanost“, naglasio je Ban.

Istaknuo je kako su razvoj gospodarstva, razvoj općine kao turističke destinacije, stvaranje uvjeta i standarda za ostanak mladih obitelji, razvoj rubnih područja općine te razvoj civilnog društva temeljne smjernice njegova programa.

„Jedan od prioriteta u mom daljnjem radu jest razvoj općine Bedekovčine kao prepoznatljive turističke destinacije izgrađene oko Bedekovčanskih jezera i tradicionalnih manifestacija, za što smo stvorili sve preduvjete – osnovali Turističku zajednicu, otvorili prve smještajne kapacitete, zaštitili manifestacije „Sajam vina“ i „Igrajte nam mužikaši“ kao kulturno dobro od lokalnog značaja, postali dio Europske zajednice sporta te konačno riješili imovinsko-pravne odnose na Bedekovčanskim jezerima na kojima krećemo u razvoj sportsko-rekreativnog centra s turističkim sadržajima“, naglasio je načelnik Bedekovčine.

U sljedećem mandatu fokus će biti i na izgradnji infrastrukture u gospodarskim zonama s ciljem privlačenja investitora, a za razvoj općine bitno je stvoriti poduzetničku klimu te pružiti potporu razvoju poduzetništva, osobito obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Osobito je ponosan na činjenicu da Općina Bedekovčina izdvaja najviše novaca za djecu i mlade na području županije, što je uvijek bio i bit će jedan od prioriteta. Također, s ciljem postizanja ravnomjernog razvoja općine, već će na početku sljedećeg načelnikova mandata dječje ili sportsko igralište postojati na području svakog mjesnog odbora, sve ulice će biti osvjetljene, a završit će i započeta izgradnja kanalizacijske mreže na području općine.

Za uspješan razvoj općine važno je poticajno i uključivo civilno društvo. S ciljem osiguravanja adekvatnih prostora za rad udruga te održavanje raznih manifestacija i društvenih događanja, pripremljen je projekt rekonstrukcije Stare škole Grgić.

„Konačna svrha i nit vodilja mog dosadašnjeg rada te programa za sljedeći mandat jest unapređenje života svih nas zajedno, a osobito naše djece i naših mladih jer oni su najveća vrijednost kojom raspolažem“, poručio je Darko Ban.

Kandidaturu načelnika Bana podržao je i potpredsjednik SDP-a Hrvatske te predsjednik ŽO SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić koji je pozdravio i koalicijske partnere HSU i HSS.

„Koalicija u Bedekovčini je apsolutno ista kao što je na županijskoj razini – SDP, HSS i HSU. Što se tiče kandidature načelnika, jedna rečenica: Darko Ban, jasno kao dan!“, poručio je Hajdaš Dončić.

Kandidaturu je podržao i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ujedno i kandidat za župana na nadolazećim izborima, naglašavajući kako s načelnikom Banom kontinuirano surađuje na projektima koji su bitni za kvalitetu života ljudi u općini. U posljednje četiri godine posebno su se fokusirali na projekte vezane uz školstvo, poput energetske obnove Srednje škole vrijedne gotovo 9 milijuna kuna te niz investicija u Osnovnoj školi Bedekovčina, pripremu za dogradnju PŠ u Poznanovcu te investicije u OŠ u Brestovcu Orehovečkom. Tu su i priključci vode za domaćinstva u visokim zonama te investicije ŽUC-a za sanaciju propusta, mostova i modernizaciju cesta koje su u posljednje četiri godine iznosile preko 2 milijuna kuna, dok je u 2021. planirano 1,2 milijuna.

„U sljedećem četverogodišnjem mandatu fokus će biti na dvama kapitalnim projektima. Jedan se odnosi na SŠ Bedekovčina koja će postati centar izvrsnosti u poljoprivredi vrijedan 26 milijuna kuna, a drugi je revitalizacija Bedekovčanskih jezera vrijedna 44 milijuna kuna“, naglasio je Kolar.

www.sjever.hr 09.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.