Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Vikend će mnoge razočarati – očekuju nas pad temperature i neugodan vjetar!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Vikend će mnoge razočarati – očekuju nas pad temperature i neugodan vjetar!

Proteklih smo dana doista mogli uživati u vremenu primjerenijem proljeću, uz iznadprosječne temperature, a pali su i temperaturni rekordi, no ovog se vikenda „vraćamo u normalu”.

Kraj je veljače, podsjećamo da je to jedan od zimskih mjeseci, pa nije ništa čudno što će biti hladnije, ali ništa strašno – vrijeme nas je dosad mazilo i nekima će možda smetati zahlađenje, ali ne možemo reći da se vraća zima. Osim možda u ranojutarnjim satima. No krenimo redom:

Hrvatska danas

Prema najavama iz DHMZ-a, danas nas u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje prolazno naoblačenje, samo mjestimice moguće uz vrlo malo kiše, uglavnom na zapadu. Na srednjem i južnom Jadranu većinom sunčano, na krajnjem jugu u prvom dijelu dana još ponegdje magla.
Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, najprije na sjevernom dijelu, poslijepodne i prema jugu. Bura osobito podno Velebita na udare i olujna.
Najniža jutarnja temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 6 do 12 °C. Najviša dnevna između 7 i 12, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 14 do 19 °C.

Izgledi vremena

U unutrašnjosti u prvom dijelu nedjelje umjereno i pretežno oblačno, potom razvedravanje, najkasnije u istočnim područjima. Na Jadranu pretežno sunčano.
Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu u nedjelju još umjerena i jaka, moguće na udare i olujna bura, slabjet će prema kraju dana.

Temperatura zraka u nedjelju će se sniziti, zatim početkom tjedna blago porasti, ali uz relativno hladna jutra u unutrašnjosti. Kao što su prognostičari već najavljivali, najvjerojatnije nas u ranojutarnjim satima ponovo očekuju minusi.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će na području cijele zemlje biti razmjerno povoljne. Zbog brzog premještanja hladne fronte, pojačana naoblaka u nekim dijelovima zemlje može osjetljivijim meteoropatima utjecati na slabije raspoloženje. Pad temperature zraka u odnosu na prethodne dane popraćen jakim sjevernim vjetrom može stvarati tegobe srčanim i plućnim bolesnicima. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora.

a.kučić/sjever.hr/dhmz

27.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.