Now Reading:
U Varaždinskoj županiji bačeno 15 doza cjepiva? Evo što o tome kažu Capak i Beroš
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskoj županiji bačeno 15 doza cjepiva? Evo što o tome kažu Capak i Beroš

Na današnjoj konferenciji za medije koju je organizirao Stožer civilne zaštite RH jedno od novinarskih pitanja bilo je vezano uz bacanje 15 doza cjepiva u Varaždinskoj županiji, o čemu su pisali neki portali.

-Ja ne znam za taj slučaj, trebao bih konkretne podatke – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, a prenosi N1. Capak je nastavio:
-Očito kolege zbog pritiska koji je stvoren da se treba, ako ostane neka doza, aplicirati baš nekom tko je iz iste skupine…Mi smo cijelo vrijeme govorili da postoji ograničeno vrijeme i ako se ne potroši na vrijeme, onda to cjepivo nije za upotrebu, svakako ćemo zatražiti izvješće o tome kako je došlo do toga.

O istoj je temi kratko govorio i ministar zdravstva Vili Beroš:
-Mislim da je to bilo prisutno u ranijim fazama cijepljenja, kad je odaziv u zdravstvenim ustanovama bio manji. Ravnatelj te zdravstvene ustanove mi je rekao da su imali problema prilikom animacije zdravstvenih djelatnika na cijepljenje, a osim toga, kao što svjedočite, izdali smo dodatne upute za postupanje s ostatkom cjepiva, te upute su najbolji odgovor na ovo pitanje, tako da bi ovakvih slučajeva trebalo biti što manje.

www.sjever.hr/n1

22.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.