Općina Lobor dobila 300 tisuća kuna za nastavak asfaltiranja i uređenje nerazvrstanih prometnica

Općina Lobor i ove je godine spremo dočekala raspisivanje natječaja iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, što potvrđuje dobiveni iznos od čak 300 tisuća kuna za projekte održavanja i modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine.

Ukupno je na područje Krapinsko-zagorske županije iz ovog programa stiglo 2 milijuna kuna, od čega je Općina Lobor, uz još neke jedinice lokalne samouprave, dobila najveći iznos od spomenutih 300 tisuća.

Dobivanjem ovako značajne potpore u općini Lobor i ove se godine nastavlja s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta prema planovima koje su predložili mjesni odbori. Bitno je za istaknuti da mještani i dalje za uređenje i asfalitranje prometnica u svojim naseljima ne trebaju izdvojiti ni kune jer sve troškove snosi Općina zahvaljujući vlastitim te značajnim sredstvima pristiglih preko Vlade RH-a, odnosno resornih ministarstava.

Kako ističe načelnica Općine Lobor, HDZ-ova Ljubica Jembrih, ovo je nastavak opsežnih radova na izgradnji i uređenju prometnica po cijeloj općini.

– Do sada smo u ove 3,5 godine mandata asfaltirali oko 5 km nerazvrstanih cesta. Zahvaljujući dobivenom iznosu od 300 tisuća kuna te dijelom i vlastitim sredstvima, krećemo s asfaltiranjem narednih 1,3 km cesti – najavila je Jembrih dodajući kako je cilj da svaki mještanin općine Lobor ima jednake standarde života bez obzira iz kojeg je dijela općine.

– I dalje se zalažemo i provodimo program da svako naše selo ima asfalt i ostalu komunalnu infrastrukturu, a sve kako bi zadržali život na našim zelenim bregima, prije svega mlade obitelji – završila je načelnica Jembrih.

Uz 300 tisuća kuna koje je dobila Općina Lobor za projekte održavanja i modernizacije nerazvrstanih cesta isti je iznos za takvu svrhu dobila i općina Đurmanec, dok su općine Jesenje i Stubičke Toplice dobile po 100 tisuća kuna.

Iz istog programa za modernizaciju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture Općini Novi Golubovec odobreno je 300.000 kuna, a Općini Hum na Sutli 250.000 kuna.

Općini Budinščina odobreno je 300.000 kuna za uređenje prilazne ceste i nogostupa uz dječji vrtić i jaslice, a Općini Radoboj 200.000 kuna za projekt uređenja pješačke zone u centru općine. Za obnovu OŠ Budinščina 200.000 kuna odobreno je Krapinsko-zagorskoj županiji.

www.sjever.hr 22.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.