Now Reading:
Vozači, pozor! Tijekom tjedna kreće pojačan nadzor
Full Article 1 minutes read

Vozači, pozor! Tijekom tjedna kreće pojačan nadzor

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na uočavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, poštivanju prednosti prolaska, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.

Kako će tijekom tjedna kolnici biti mokri i klizavi, vozačima savjetujemo da u tim uvjetima smanje brzinu kretanja vozila i povećaju međusobni razmak, poštuju prednost prolaska i ne upravljaju vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.

Ukazujemo na obvezu vozača i svih putnika da koriste sigurnosne pojaseve, te na prijevoz djece u odgovarajućim dječjim autosjedalicama uz obavezno korištenje sigurnosnog pojasa. Vozače svih vrsta vozila i pješake molimo da prilikom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele.   

Za poseban oprez molimo mlade vozače, ali i vozače starije životne dobi, posebice prilikom vršenja radnji vozilom u prometu i prometovanja raskrižjima.

www.sjever.hr
08.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.