Now Reading:
„Veselo, veselo seniori“ – projekt koji znači puno!
Full Article 2 minutes read

„Veselo, veselo seniori“ – projekt koji znači puno!

U sklopu projekta „Veselo, veselo seniori“ – socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge, koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, kontinuirano se organiziraju razne dnevne aktivnosti sa sudionicima projekta te obrađuju aktualne teme kao što su: zdrava i pravilna prehrana, kako se nositi sa svakodnevnim poteškoćama (strah, depresija, usamljenost), kako postupiti u slučaju potresa, važnost dezinfekcije i korištenje zaštitnih sredstava, osnove prve pomoći, aktivan i neovisan život, usvajanje novih znanja i vještina, upoznavanje s virtualnim svijetom i naprednim tehnologijama.

Dnevne aktivnosti organizirane su u prostorijama GDCK Pregrada s malim brojem sudionika uz poštivanje svih mjera i preporuka za suzbijanje i sprečavanje širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19 te uz korištenje zaštitnih sredstava. Dio aktivnosti proveden je na otvorenom prostoru, a dio telefonski u obliku savjetovanja i razgovora.

Svakodnevno se provodi jedna od veoma važnih aktivnosti projekta – prijevoz osoba iznad 65 godina starosti, što se u trenutnoj epidemiološkoj situaciji pokazalo izuzetno potrebno. Prijevoz se vrši na način da se prevozi samo jedna osoba, odnosno dvije osobe ako su iz istog kućanstva i to k liječniku, u bolnicu, trgovinu, ljekarnu, poštu i ostale institucije, kao i na organizirane dnevne aktivnosti. Po potrebi se vrši obilazak osoba uključenih u projekt, uz dostavu lijekova i potrebnih namirnica, ukoliko osobe nisu u mogućnosti obaviti nabavku.

Uz zaposlene osobe na projektu, u aktivnosti se uključuju i volonteri sukladno svojim znanjima i sposobnostima.

www.sjever.hr
02.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.