Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija raspisala Javne natječaje, osigurano više od 5,7 milijuna kuna! Prijavite se!
Full Article 6 minutes read

Krapinsko-zagorska županija raspisala Javne natječaje, osigurano više od 5,7 milijuna kuna! Prijavite se!

Danas, u ponedjeljak, u Poslovno-tehničkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini, predstavljeni su javni pozivi i natječaji za 2021. Predstavljanju su nazočili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana Anđelko-Ferek Jambrek, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te pročelnice resornih upravnih odjela; Sanja Mihovilić, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, prometnu i komunalnu infrastrukturu, Martina Gregurović Šanjug pročelnica upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade te Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu.

Krapinsko-zagorska županija u proračunu za 2021. godinu osigurava financijska sredstva za provedbu programa i projekata usmjerenih prema poljoprivrednim udrugama, potrebama u kulturi, projektima usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja te prema udrugama u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

– Ukupna vrijednost natječaja koji su izašli ovih dana van je oko 1.735.000,00 kuna, što je za 635 tisuća kuna više nego lani. Planirali smo da će ovo novo normalno uskoro prestati, zahvaljujući cjepivu te da će aktivnosti udruga biti barem na približnoj razini 2019. godine. Na žalost, znamo da se to neće dogoditi zbog kašnjenja cjepiva – rekao je župan Kolar.

U 2020. godini nekoliko udruga nisu uspjele završiti planirane projekte iz više razloga stoga je novac vraćen u proračun Krapinsko-zagorske županije. Ove godine, na području gospodarstva biti će objavljeno desetak javnih poziva tokom veljače.

– Što se tiče kulture, ove godine 600 tisuća kuna, lani 785 tisuća, branitelje sa 150 tisuća vraćamo na 200 tisuća kuna, s time da moram izraziti žaljenje jer je evidentno da ovo stanje nije pridonijelo zdravstvenom stanju naših branitelja i imamo pogotovo u zimskom periodu veći broj preminulih branitelja. Pokazuje se da nam branitelji odlaze sve mlađi, da ih gubimo i to je nešto što nas tjera na dodatni angažman, da posebno vodimo skrb o našoj braniteljskoj populaciji – rekao je Kolar i dodao:

– Što se tiče natječaja za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja i skrbi o mladima i ranjivim skupinama, s 350 tisuća kuna lani, vraćamo na 600 tisuća kuna. Na razini na 2021. godine smo u proračunu za rad udruga po svim programima i po svim upravnim odjelima osigurali 5,7 milijuna kuna, natječaji će svi izaći van tijekom ovog mjeseca, a tu su i neki ugovori koji su direktne potpore. Sa svima ćemo potpisati ugovore u prvih 15 dana veljače – istaknuo je Kolar i poručio:

– Nadam se da će se promijeniti ova situacija oko korone i da ćemo što se tiče manifestacija barem u drugom djelu godine moći vratiti na razinu 2019. godine. Jedna od naših najvećih manifestacija na otvorenom, Seljačka buna – bitka kod Stubice, neće se održati s gledateljima koji bi uživali u tom povijesnom spektaklu.

– Prošla nam je godina bila specifična pa smo neke natječaje obustavljali i raspisivali nove. Ove godine smo se u planiranju javnih natječaja i poziva nastojali vratiti na one pozive i natječaje koje smo imali i 2019. i koje smo planirali za prošlu godinu, uz neke male izmjene – izvijestila je rekla je zamjenica župana, Jasna Petek.

– Javni poziv udrugama za prijavu programa i projekata usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području KZŽ, ukupna planirana vrijednost ovog javnog poziva je 250 000 kuna. Najniži iznos potpore nije definiran, a najviše što udruga može dobiti je 30 tisuća kuna – dodala je Petek.

Natječaj se planira objaviti u srijedu, 3. veljače i bit će otvoren do 5. ožujka, a pravo prijave imaju sve udruge koje u svojoj djelatnosti imaju skrb i brigu o braniteljima koje imaju središte u KZŽ i najmanje 12 mjeseci djeluju u tom području.

– Drugi javni natječaj je za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, u području skrbi o mladima, ranjivim skupinama, ljudskim pravima, demokratizaciji i razvoju civilnog društva. Ukupna planirana vrijednost natječaja je 600 tisuća kuna, a maksimalni iznos potpore 30 tisuća kuna. Natječaj će biti otvoren danas i ostati otvoren do 3. ožujka. Napravljene su neke manje izmjene u odnosu na prošlu godinu, a odnose se na olakšavanje procedure i pojednostavljivanje postupaka. Udio neizravnih troškova smanjili smo na 40 posto, a udio troškova u ukupnom iznosu koji se sufinancira smo povećali na 40 posto – objasnila je Petek.

Novina ovog javnog poziva je da udruga mora djelovati 12 mjeseci u svom području, a uvedeno je dodatno bodovanje ukoliko se prijavljuje područje rada očuvanje mentalnog zdravlja.

– Treći javni poziv je otvoren u petak, za predlaganje programa i projekata javnih potreba u kulturi. Bit će otvoren 30 dana, rok za dostavu prijava je 28. veljače, a ukupni je iznos sredstava 785 tisuća kuna. Tri su prioritetna područja; manifestacije u kulturi, izdavačka djelatnost i obnova i zaštita spomeničke i nematerijalne baštine. KZŽ je ove godine predvidjela da se manifestacije od interesa KZŽ financiraju posebno sa 120 tisuća kuna – pojasnila je Petek.

– Natječaj za podnošenje prijava za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga, s ciljem unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje; Prihvatljive udruge su sve one koje su registrirane na području KZŽ i koje djeluju sukladno Zakonu o udrugama – rekao je zamjenik župana, Anđelko-Ferek Jambrek i dodao:

– Prihvatljive aktivnosti su organizacija i sudjelovanje na tečajevima i osposobljavanje za bavljenje poljoprivrednim proizvodima, prerada i predstavljanje poljoprivrednih proizvoda na tržištu, organizacija i sudjelovanje na izložbama i sajmovima, registracija robnih marki, promocija poljoprivrednih proizvoda. Prihvatljiva aktivnost je i nabava stručne literature te nabava i izrada monografija i ostalih stvari za promociju poljoprivrednih udruga.

Rok provedbe projekta je 12 mjeseci. Vrijednost natječaja je 100 tisuća kuna, a dodjeljuje se u obliku bespovratnih sredstava te je maksimalni iznos 15 tisuća kuna. Natječaj traje do 24. veljače ove godine.

Sva dokumentacija potrebna za prijavu dostupna je na stranicama KZŽ.

mčaržavec / www.sjever.hr
01.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.