Now Reading:
Od ponedjeljka u Donjoj Stubici s radom kreće Ured za prijavu šteta od potresa
Full Article 2 minutes read

Od ponedjeljka u Donjoj Stubici s radom kreće Ured za prijavu šteta od potresa

U Krapini je prošli tjedan održan sastanak na temu daljnjih aktivnosti oko obnove zgrada oštećenih potresom na području Krapinsko – zagorske županije.

Od ponedjeljka će u Stubici u Uredu za graditeljstvo, prostorno planiranje i zaštitu okoliša KZŽ početi raditi ured u kojem će jedan djelatnik biti isključivo na raspolaganju ljudima za pomoć u ispunjavanju obrasca za prijavu i za upute kako prikupiti i drugu dokumentaciju koja im je potrebna kako bi mogli predati zahtjev u Ministarstvo graditeljstva.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić kazao je da je na području Donje Stubice oštećen je 151 objekt od toga je 19 u žutom, pet u crvenom, a ostali su uporabljivi za obitelji ali imaju oštećenja.

“Još ima 20-tak objekata oštećenih u 12 mjesecu, ali to je sve upisano već u bazu tako da mi možemo već po tom pitanju krenuti dalje”, rekao je Gospočić.

“Mislim da možemo u roku mjesec dva riješiti sve svoje zahtjeve kako bi otišli prema Fondu i to je prvi veliki korak da krenemo prema realizaciji obnove koju naši građani već godinu dana očekuju, istaknuo je Gospočić.

www.sjever.hr 31.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.