Now Reading:
FOTO: Noć muzeja u Velikom Taboru kao mračna romantika spojena tehnologijom
Full Article 2 minutes read

FOTO: Noć muzeja u Velikom Taboru kao mračna romantika spojena tehnologijom

Stoljećima na vrhu brijega iznad Desinića stoji Dvor Veliki Tabor. Ova impresivna građevina pruža čudesan pogled na Hrvatsko zagorje i dio Slovenije. Prošetali smo moćnim zidinama, osjetili Veronikino disanje i vratili se u prošlost u što su nas uvele video-mapping projekcije “Legenda o Veroniki Desinićkoj” i “Living Tabor”.

Projekcije su poslužile kao savršen alat oživljavanja dvorca i pružaju uvid u neki drugi, poseban, nekima možda i ne dodirljiv svijet. Oživljavanje dvorca najnovijim tehnologijama donosi dašak novog poimanja dvorca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturne baštine Hrvatskog Zagorja.

Sloboda kretanja, istraživanja i zaključivanja veliki je dijamant ovog kasnosrednjovjekovnog plemićkog grada kojeg je započela obitelj Celjski sredinom 15. stoljeća, a dovršila obitelj Rattkay.

Pogledajte što smo se vidjeli i doživjeli te putem fotografija pokušajte osjetiti spoj srednjeg vijeka i suvremene tehnologije. Svakako preporučamo da posjetite ovaj grad obogaćen mitskim, mračnim, mučnim, ali i romantičnim točkama naše povijesti.

Malo je reći da su najmlađi posjetitelji bili oduševljeni!
Oton Iveković, Veronika Desinićka, 1902. godina
Dječja cipela, 20. stoljeće. Kožna dječja cipelica pronađena je 2007. godine prilikom radova na obnovi Velikog Tabora na trećem katu palasa.
Video-mapping “Living Tabor”
Video-mapping “Legenda o Veroniki Desinićkoj”

mčaržavec / www.sjever.hr
30.012021.

Input your search keywords and press Enter.