Now Reading:
ODLUČENO! Svažić HDZ-ov kandidat za župana KZŽ i v.d. predsjednika županijske organizacije
Full Article 2 minutes read

ODLUČENO! Svažić HDZ-ov kandidat za župana KZŽ i v.d. predsjednika županijske organizacije

Nakon što je to predložilo uže predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice, danas je na online sjednici Županijskog odbora i potvrđeno da će županijsku organizaciju do održavanja unutarstranačkih izbora voditi načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Ujedno, objavljeno je i kako će Svažić biti kandidat stranke za župana Krapinsko-zagorske županije na nadolazećim lokalnim izborima. Nakon što je ga je izabralo Predsjedništvo, kandidaturu je podržao i Županijski odbor.

-Kandidaturu sam prihvatio s čašću, a u bitku za čelnog čovjeka krećem jer sam uvjeren da Zagorje može i mora bolje, da samo promjenom nesposobnih, onih koji pozicije koriste kao sinekure, možemo cijeli kraj vratiti na put koji znači prosperitet svih Zagorki i Zagoraca. Nedopustivo je da živimo u bogatom, gospodarski i infrastrukturno razvijenom kraju, a da smo, umjesto predvodnici dobroga života svih građana, na kraju po gospodarskim pokazateljima i statistikama u odnosu na susjedne županije – istaknuo je nakon sastanka Svažić naglasivši kako to misli mijenjati sinergijom državne vlasti, Krapinsko-zagorske županije i svih jedinica lokalne samouprave.

-Osnovna ideja koja me vodi je čovjek u centru naše politike, svaki naš stanovnik koji pridonosi u županijski proračun ima pravo da taj isti proračun vraća izravne novčane iznose u njegov obiteljski novčanik. Ovdje se mora živjeti bolje, ovdje se mora živjeti s radošću i dostojanstvom. Upravo sinergijom koju sam spomenuo, ponajprije s vladom i premijerom Plenkovićem od kojeg sam dobio bezuvjetnu potporu za ovaj veliki projekt, to ću, kao župan najljepše i najperspektivnije kontinentalne županije, i učiniti na dobrobit svih ljudi – poručio je Svažić.

Sjednici je prisustvovao i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić koji je naglasio da Hrvatska demokratska zajednica kao najveća stranka u RH i u ovim krajevima zaslužuje kvalitetnog kandidata za nadolazeće izbore.

„Čestitam gospodinu Svažiću na predmetnom odabiru i mislim da će on biti onaj pravi izbor za daljnju promidžbu vrednota za koje se zalaže Hrvatska demokratska zajednica“, poručio je Katičić.

m.furlan / sjever.hr 29.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.