Now Reading:
Bliži se vrijeme krafni! Donosimo najbolji recept
Full Article 2 minutes read

Bliži se vrijeme krafni! Donosimo najbolji recept

Slatki simbol maškara su krafne, slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima. Ipak do razotkrivenih sastojaka i postupka prilikom pripreme došli smo zahvaljujući našim mamama. Ovaj recept garantira najsočnije krafne bez upijanja masnoća.

Sastojci za krafne:
– 1 kg glatkog brašna
– 2 cijela jaja i 2 žumanjka
– 1/2 šalice šećera
– 1 čajna žlica soli (puna do rubova)
– 2 vanilin šećera
– ½ vrećice praška za pecivo
– malo ribane korice limuna
– 1 čajna žlica rakije
– 1 dcl ulja
– 5 dcl mlijeka
– 1 kocka svježeg kvasca

Priprema krafni:
1. U posudi zagrijte 1 dcl mlijeka (ne smije biti prevruće) dodajte 1 čajnu žlicu šećera i 1 čajnu žlicu brašna, promiješajte i dodajte svježi kvasac. Ostavite da se sve diže.

2. Jaja tucite sa šećerom i malom žlicom soli dok ne dobijete pjenastu smjesu, potom je dodajte u toplo brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Dodajte potom toplo ulje, žlicu rakije, izmiješajte i dodajte kvasac i naposljetku toplo mlijeko (preostala 4 dcl-a koja su vam ostala nakon oduzetog 1 dcl-a za smjesu kvasca).

3. Dobivenu smjesu ostavite na toplom dok se ne udvostruči, potom je prebacite na pobrašnjenu površinu i razvaljajte na debljinu 1 cm. Okruglim kalupom izrezujte oblike i kada ste iskoristili cijelu smjesu, ostavite da se dobiveni oblici uzdignu. Potom ih okrenite na drugu stranu da se i ona diže.

4. Lonac napunite uljem i zagrijte (ulje treba biti vrelo, nikako pregrijano na takvo će vas upozoriti stvaranje mjehurića). Krafne sada stavljajte u zagrijano ulje i pazite da je prva strana koja se podizala okrenuta prema gore.

www.sjever.hr/zadovoljna.dnevnik.hr
28.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.