Now Reading:
Prva digitalna Noć muzeja u Lepoglavi
Full Article 2 minutes read

Prva digitalna Noć muzeja u Lepoglavi

16. noć muzeja održava se 29. siječnja od 18 sati do 1 sat iza ponoći, do kad će posjetitelji moći pretraživati atraktivne sadržaje putem online platformi, društvenih mreža i digitalnih aplikacija.

Turističko kulturni informativni centar (TKIC), Turistička zajednica grada Lepoglave i Zadruga lepoglavske čipke, pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, zaslužni su da treće izdanje Noć muzeja u Lepoglavi bude u digitalnom obliku. Dosadašnje manifestacije Noć muzeja u Lepoglavi posjetio je veliki broj građana, a organizacijski tim vjeruje kako će i ovo prvo digitalno izdanje privući značajan broj online posjetitelja i osigurati jedinstven doživljaj upoznavanja specifičnosti i ljepote lepoglavskog kraja.

– Bez obzira na novonastale okolnosti u vezi COVID-19 pandemije, održavanje kulturnih manifestacija ne smije stati. Digitalne tehnologije danas više nego ikada omogućuju kreiranje atraktivnih sadržaja i programa koji su praktički jednim klikom dostupni za sve zainteresirane posjetitelje. Na web stranici www.tkic.hr/nocmuzeja posjetitelje očekuje bogat program – od izložbe „I to je Lepoglava“, presjeka kulturnih i zabavnih događanja na području grada Lepoglave kroz plakate, pozivnice i fotografije – istaknuo je direktor Turističko kulturnog informativnog centra (TKIC), Damjan Županić.

Sudjelovanje u šesnaestoj po redu Noći muzeja, prijavila je 171 ustanova, a Hrvatsko muzejsko društvo organizira ovu manifestaciju od 2005. godine.

sjever.hr

27.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.