Now Reading:
Međimurje: gdje se javiti za cijepljenje?
Full Article 2 minutes read

Međimurje: gdje se javiti za cijepljenje?

Zainteresirani građani mogu se javiti u Pozivni centar kako bi ih se pribilježilo za cijepljenje.

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Međimurskoj županiji provodi se od 27. prosinca 2020. godine. Prema planu, cijepljenje provode liječnici spec. epidemiolozi te liječnici obiteljske, školske medicine i medicine rada, a odvija u tri faze prema prioritetima. U prvoj fazi se cijepe zdravstveni radnici, korisnici domova za starije osobe i zaposlenici u domovima. U drugoj fazi, čiji se početak planira sredinom veljače, cijepit će se kronični bolesnici i osobe starije od 65 godina, dok će se građani moći cijepiti u trećoj fazi.

Ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, Branko Vrčić, dr. med., pozvao je građane koji se žele cijepiti, posebice osobe starije od 65 godina i kronične bolesnike, da se jave pozivnom centru Doma zdravlja Čakovec za cijepljenje na broj 040/372-350 od 7:30 do 15:30 sati.

Nakon što se prikupi informacija o broju zainteresiranih građana koji se žele cijepiti, organizirat će se cijepljenje na punktovima. U pripremi su punktovi za cijepljenje na sljedećim lokacijama: dvorana Graditeljske škole Čakovec, dvorana MESAP-a, sportska dvorana Osnovne škole Mursko Središće, Dom kulture Prelog. Osim navedenih lokacija, cijepljenje će se po potrebi obavljati u ambulantama Doma zdravlja diljem Međimurja, a iznimno za osobe koje neće biti u mogućnosti doći na mjesto cijepljenja, mobilni timovi će izlaziti na teren. Građani će o točnom datumu, vremenu i lokaciji biti obaviješteni telefonskim putem.

Cijepljenje je najvažniji uspješni način da se u skoroj budućnosti smanji utjecaj covida na naše živote i jedina mjera koja može osujetiti virus u njegovoj daljnjoj progresiji. Uspješnost savladavanja virusa ovisi o svima nama, stoga, „Misli na druge, cijepi se!“

sjever.hr

21.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.