Now Reading:
Evo kad stiže promjena vremena
Full Article 2 minutes read

Evo kad stiže promjena vremena

Prema prognozi DHMZ-a danas u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prema večeri i u noći oblačnije, a uglavnom u gorju mogući su kiša i snijeg. Na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu oblačnije, a osobito prema kraju dana i u noći može pasti malo kiše. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji umjereno jugo. Najniža temperatura uglavnom između -10 i -5, na Jadranu od -1 do 2, a najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 11 °C.

Biometeorološki utjecaj će u jutarnjim satima biti nepovoljan za meteoropate i kronične bolesnike. Poseban oprez savjetuju srčanim i plućnim bolesnicima. Uz porast temperature tijekom dana, neki će meteoropati osjetiti blago poboljšanje općeg stanja.

U nastavku tjedna promjenljivo, vjetrovito i osjetno toplije, osobito od četvrtka. Najviše sunčanog vremena bit će na istoku, a povremene kiše uglavnom na Jadranu i u područjima uz Jadran. Do kraja petka kiša se očekuje i u većem dijelu Hrvatske. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak, u četvrtak na udare i olujan jugozapadni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar.

sjever.hr / DHMZ

19.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.