Now Reading:
Čehok najavio izgradnju novih rotora: „Ove godine ćemo i premašiti prošlogodišnja rekordna ulaganja”
Full Article 2 minutes read

Čehok najavio izgradnju novih rotora: „Ove godine ćemo i premašiti prošlogodišnja rekordna ulaganja”

Zelengajska ulica u Kućanu Gornjem jedna je od ulica u prigradskom dijelu Varaždina koja je dugo čekala na sanaciju, a na inicijativu građana koji žive u tom naselju, konačno su i tamo počeli radovi.

Uređuje se prošireni kolnik te odvodnja oborinskih voda u dužini 400 metara. Vrijednost radova je oko 450 tisuća kuna, a radnici Colasa koriste lijepo vrijeme da radove završe u roku.

Gradonačelnik Ivan Čehok je prilikom obilaska radilišta rekao da su stanovnici imali dosta problema jer je ulica bila preuska, asfalt je bio oštećen, a nije bilo ni dovoljno upojnih jama.
-Sad smo na inicijativu građana počeli s radovima, a smisao je u tome da pokažemo građanima da nismo stali. Kad bismo uzeli prošlu godinu, nismo stali raditi ni izvan građevinske sezone. Radovi idu, ne samo ovdje i ići ćemo odmah dalje, a ide i onaj dio aglomeracije, odnosno postavljanja vodovoda u Poljani, gdje nemamo samo klasičnu aglomeraciju, nego i obnovu gradskog vodovoda. Nadamo se da će vrijeme biti ovakvo tako da uopće ne bi bilo prekida infrastrukturnih, odnosno radova na našim ulicama i prometnicama – rekao je Čehok.

Gradonačelnik je kazao i da je prošao natječaj za izgradnju rotora na izlazu prema Kućan Marofu te da će te radove obavljati Hrvatske ceste.
-Uz ove gradske investicije u koje ćemo sad tek krenuti, a među kojima je uređenje parkirališta oko stambenih zgrada za koje imamo jako puno zahtjeva, mislim da je ovo najbolji način korištenja blagodati ovog lijepog vremena – istaknuo je.

Što se tiče ulaganja u prometnu i komunalnu infrastrukturu, prošla je godina za Grad Varaždin bila rekordna, podsjetio je Čehok.
-Ove godine također očekujemo da će biti isto takva. Kad uzmemo i ova sredstva Hrvatskih cesta , a oni bi išli na rotor Kućan Marof prema Koprivnici, onda rotor u Hrašćici i u Gojancu kod obilaznice krajem godine, kao i naše investicije, možemo reći da ćemo ove godine čak i premašiti ono što smo radili prošle godine – ustvrdio je varaždinski gradonačelnik.

foto: s.kalajdžija

ak/sjever.hr

19.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.