Now Reading:
Župan Kolar: Elementarna nepogoda zbog potresa proglašena za općinu Tuhelj, uskoro i za grad Klanjec
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar: Elementarna nepogoda zbog potresa proglašena za općinu Tuhelj, uskoro i za grad Klanjec

Nakon potresa koji je u prosincu pogodio i Krapinsko-zagorsku županiju i nakon prijava svih šteta, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar proglasio je elementarnu nepogodu zbog potresa za općinu Tuhelj.

“Nakon prvog potresa rekao sam da su štete znatne, ali da su informacije dolazile sporije s terena nego što je to bilo nakon potresa u ožujku. Dva dodatna potresa koja su bila, zapravo su pokazala znatne štete na području naše županije. Uz općinu Tuhelj vjerojatno će se i za Grad Klanjec proglasiti elementarna nepogoda”, rekao je Kolar.

Župan Kolar se osvrnuo i na načinu realizacije obnove objekata oštećenih u potresu u ožujku ove godine koji je uz Grad Zagreb pogodio i Krapinsko-zagorsku županiju:

“Ovaj tjedan održati ćemo sastanak s predstavnicima Ministarstva graditeljstva na kojem ćemo razgovarati o brzini obnove objekata oštećenih nakon potresa u ožujku. Inzistirati ću da u Donjoj Stubici bude dislocirani ured Fonda za obnovu. Na stranicama Fonda objavljeni su obrasci za prijavu šteta, ali do sada se prijavilo stotinjak ljudi. Vrijeme je da upalimo alarm i da vidimo zbog čega je to tako”, kazao je župan Kolar i dodao da će za one, kojima oštećeni objekt ima crvenu ili narančastu oznaku, obrazac isprintati i dostaviti na kućnu adresu, a radi se o 401 objektu te će ljudi ispuniti ono što budu znali, a ono što ne budu znali doći će u ured koji će raditi u dvije smjene.

“Kada smo pregovarali o samom načinu rada Fonda, predložio sam da mi kao županija budemo suosnivači samo dvije godine i da do ljeta 2022. godine svi objekti na području županije budu obnovljeni. Da bi se to moglo dogoditi, najkasnije u proljeće treba početi sa građevinskim radovima.

m.sopek/sjever.hr 18.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.