Now Reading:
Varaždinsko Gradsko vijeće jednoglasno za prodaju zemljišta Cratisu
Full Article 3 minutes read

Varaždinsko Gradsko vijeće jednoglasno za prodaju zemljišta Cratisu

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina ovog su se puta našle samo dvije točke dnevnog reda. Prihvaćena je odluka o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje poduzeću Cratis d.o.o. za 1,4 milijuna kuna.

Kako je najavljivano, tvrtka Cratis, vodeći regionalni pružatelj telekomunikacijskih usluga i usluga podatkovnog centra, izgradit će najveći i najmoderniji podatkovni centar u Republici Hrvatskoj te kampus koji će svojom infrastrukturom i lokacijom u budućnosti privući interes velikih domaćih i stranih korisnika.

– Znate da smo raspisali i proveli natječaj i svu potrebnu proceduru za drugu parcelu u zoni Brezje. Nakon Emila Fraya i tvrtke Adimo koja je u njihovo ime kupila zemljište, tu su već napravljene i dobivene građevinske dozvole i ide se u izgradnju, javila se na natječaj i tvrtka Cratis koja je imala sve valjane dokumente, izrazila je interes za ulaganje u našu zonu Brezje. Na njihovu molbu, s obzirom da je ponuda bila valjana, napravili smo ovu sjednicu ranije jer imaju dosta investitora i ulagača koji bi zajedno s njima ulagali, da ljudi ne čekaju, da mogu potpisati ugovor, platiti zemljište i ići u izgradnju – pojasnio je uvodno gradonačelnik Ivan Čehok.

Izvijestio je kako imaju još jednu ponudu za kupnju zemljišta u Brezju.

– Praktično tjedno imamo ponude za kupnju, razgovarali smo i s Talanom da bi iza Solvisa uzeli još jedan dio zemljišta – pojasnio je.

Neven Bosilj iz SDP-a je rekao da je prodaju parcele Cratisu četvrta od 77 parcela, te da će trebati otprilike 20 mandata da se cijelu gospodarsku zonu napuni investitorima. Dodao je da podržavaju investiciju, ali da neće biti puno zapošljavanja, no da će biti kvalitetna.

Gradonačelnik Čehok je naglasio da je u Varaždinu najmanja nezaposlenost u Hrvatskoj, da nema radne snage za industriju s malim plaćama.

– Dobro je da idemo prema industriji 4.0. Tehnološki park, dograđeni dio je pun, zahvaljujući HDZ-u i zastupniku Stričaku dobili smo od države da idemo na proširenje prema restoranu. A imamo upit za još jedno zemljište u Brezju – rekao je gradonačelnik.

Odluka je donijeta jednoglasno.

Vijećnici su prihvatili i odobrenje moratorija na rok od godine dana na izvršenje obaveza iz ugovora o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje tvrtki Maico d.o.o.

Naime, investitor je podnio zamolbu za odobrenje moratorija na izvršenje obaveza po sklopljenom ugovoru jer su se posljedice pandemije odrazile na njegovo poslovanje te da je prisiljen odgoditi planove za gradnju poslovnog prostora na kupljenom zemljištu.

– Tvrtka je bila pred izgradnjom objekata, ali s obzirom na to da zbog korone imaju pad prometa od 30 posto, zamolili su nas da im odgodimo na godinu dana početak izgradnje – rekao je Čehok.

n.kalajdžija / sjever.hr

18.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.