Now Reading:
Vozio bicikl sa 2,36 promila
Full Article 3 minutes read

Vozio bicikl sa 2,36 promila

Tijekom vikenda, od 15. do 18. siječnja 2021.g., na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (2) i oduzimanje prednosti prolaska.

Sankcionirano je 158 prometnih prekršaja od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu, 62 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila uhićena, a dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su tri žurna prekršajna postupka, a jedna osoba je predana na izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 16. siječnja, u 10.22 sati, na državnoj cesti broj 28, u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 113 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 16. siječnja, u 17 sati, u Koprivničkoj ulici u Glogovcu  kod 27-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,36 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg prometovanja.

Ističemo i 27-godišnjeg vozača koji je u subotu, 16. siječnja, u 19.10 sati u mjestu Goričko upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,54 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kanom od 15.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

Od ostalih prekršaja, ističemo i zaticanje 41-godišnjeg vozača koji je u subotu, 16. siječnja, u 21.25 sati u Novigradu Podravskom, prije stjecanja prava upravljao osobnim automobilom, pri čemu nije koristio sigurnosni pojas, nije posjedovao prometnu dozvolu i osobnu iskaznicu. Vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 17 dana, novčanom kaznom od 2.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca. Vozač je predan na izdržavanja izrečene kazne u zatvor u Bjelovaru.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su četiri recidivista koji je počinili četiri prekršaja (upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje pod utjecajem alkohola i odbijanje ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu).

Također, izvršen je nadzor 23 mlada vozača. Mladi vozači počinili su dva prometna prekršaja od čega prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i  prekršaj  nepropisne radnje vozilom prilikom vožnje unazad.

Nadalje, 16./17. siječnja, od 15 do 3 sata, Postaja prometne policije Koprivnica provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 40 vozača od čega pet mladih vozača. Utvrđeno je 39 prekršaja od čega 11 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i dva prekršaja mladih vozača.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na uočavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama, odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, poštivanju prednosti prolaska, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.

sjever.hr
18.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.