Now Reading:
HLADAN I MAGLOVIT UTORAK Temperatura zraka u unutrašnjosti tek ponegdje iznad “ništice”
Full Article 2 minutes read

HLADAN I MAGLOVIT UTORAK Temperatura zraka u unutrašnjosti tek ponegdje iznad “ništice”

Vrijeme danas bit će djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, a uz više oblaka u gorju te na istoku mjestimice će biti malo snijega, uglavnom u noći i ujutro.

Poslijepodne sa sjeverozapada postupni porast naoblake. U prvom dijelu dana u unutrašnjosti lokalno moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu će umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, malo oslabjeti i okrenuti na sjeverni te sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom između -7 i -2, a na Jadranu od 1 do 6 °C. Najviša od -3 do 1 u unutrašnjosti te od 6 do 11 °C na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. Uz hladno jutro i moguću maglu, osobito u unutrašnjosti zemlje, potreban je oprez astmatičarima i srčanim bolesnicima. Tijekom dana je uz sunčana razdoblja moguće blago poboljšanje općeg stanja.

U nastavku tjedna će na Jadranu biti pretežno sunčano, a uz promjenljivu naoblaku u srijedu i četvrtak moguće je malo kiše, u unutrašnjosti snijega. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i sjeverni, na Jadranu će biti i jaki, a osobito podno Velebita u četvrtak će biti i jake bure. U unutrašnjosti hladna jutra, a na Jadranu temperatura zraka u blagom padu.

sjever.hr/dhmz 12.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.