Now Reading:
U sklopu KB Sveti Duh otvorena garaža u vrijednosti više od 200 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

U sklopu KB Sveti Duh otvorena garaža u vrijednosti više od 200 milijuna kuna

U sklopu Kliničke bolnice Sveti Duh Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebparking za građanstvo je otvorila novu, desetu javnu garažu u Zagrebu, sa ukupno 477 parkirališnih mjesta na četiri etaže. 

Zahvaljujući gradonačelniku na viziji o potrebi gradnje ove garaže ali i svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, ravnatelj bolnice Sveti Duh prof.dr.sc. Mladen Bušić je kazao kako bolnica sada ima na raspolaganju 477 parkirališnih mjesta, uključivo 10 punionica za električna vozila, parkirališna mjesta za  hibridne automobile, obiteljski parking, kao i mjesta za parkiranje bicikala i motora.

– Garaža u sve četiri etaže ima prirodnu ventilaciju i može se slobodno podičiti titulom „zelene garaže“. Ove godine bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada a upravo, u godini pandemije, svjedočimo kako je upravo zdravstvo nacionalno blago i zato još jednom zahvaljujem na ovom projektu koji će, pored bolnice, biti u funkciji i drugih institucija u neposrednoj blizini; tu su i tri vrtića, dom za starije i škola i uistinu možemo reći da smo ovim projektom riješili promet u mirovanju – zaključio je ravnatelj Bušić

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban naglasila je kako je riječ o jednom od kapitalnih projekata  Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

– Izgradnja ove garaže dio je većeg projekta gradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna. Ovo je svakako izazovan projekt jer je riječ o najstarijoj  bolničkoj ustanovi u Republici Hrvatskoj čije usluge koriste ne samo Zagrepčani već i građani s drugih područja Hrvatske – kazala je Stojić Deban.  

Čestitajući svima na realizaciji projekta gradonačelnik Milan Bandić je naglasio kako je to prvenstveno zajednički projekt sviju koji u posljednjih 21 godinu vide da se u Zagrebu radi i stvara.

– Oni su i najzaslužniji da smo mi danas ovdje. Posebnu zahvalu upućujem i izvođaču radova, tvrtki Tehnika d.d. na kvalitetno izvedenim radovima. Garažu u siječnju, točnije do 1. veljače 2021. nećemo naplaćivati, a vidjet ćemo što nam donosi situacija s pandemijom korona virusa i hoće li biti potrebe da se ta odluka eventualno i produži. Sve ono što nas je zadesilo u 2020 i nastavilo se nažalost i početkom 2021. je za ovu upravu i mene šansa i izazov i zato nećemo stati nego idemo raditi i dalje – zaključio je gradonačelnik.  

Garaža raspolaže s modernim sustavom za automatsku naplatu i centralno upravljanje koji omogućuje plaćanje parkirališne karte putem SMS-a, ali i putem mobilne aplikacije ZgPark. Sustav ima i ugrađene kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, čime se korisnicima omogućuje izlazak iz garaže bez prinošenja kartice terminalu. Time je znatno smanjeno vrijeme izlaska vozila iz garaže a samim time i smanjena emisija CO2. 

Na poveznici pogledajte i video:
https://www.facebook.com/zagreb.hr/videos/198844805250685

www.sjever.hr / zagreb.hr
11.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.