Now Reading:
Jedinstveni handmade proizvodi Dore Srebačić
Full Article 3 minutes read

Jedinstveni handmade proizvodi Dore Srebačić

Dora Srebačić dizajnerica je odjeće i dolazi iz Bedekovčine. Završila je Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a za Sjever.hr otkrila je nekoliko crtica o svom brendu.

Kaže kako je teško naći posao u toj struci i to je užasno žalosti, jer smatra da bi potražnja trebala biti puno veća, ali to je nije zakočilo da razvija vlastiti biznis. Njen brend Afinger by Dora počeo je iz hobija. Početak je bio težak, ali pozitivno razmišljanje pomaže joj realizirati zacrtan cilj. Sve je krenulo kad je na početku pandemije dobila otkaz…

Na pitanje o nastanku imenu brenda rekla je kako je ideja jednostavno došla dok je fotografirala torbu na vješalici.

– Došlo mi je: afinger i super mi je zvučalo. Čak sam ga istetovirala da me cijeli život prati – rekla je Dora.

– Prvo sam sebi zašila torbicu, pa onda svojima doma i prijateljima, na kraju su ljudi naručivali za poklone a i općenito da sami sebe razvesele. Početak je uvijek težak i uvijek bude, ali razmišljam pozitivno i za sad je sve super, dobro mi ide posao. Naravno ne može sve preko noći, ali se veselim budućnosti. Najveća podrška su mi bili roditelji, braća, dečko i cijela obitelj i naravno prijatelji koji su mi i pomogli i uvjerili me da krenem u sve to i otvorim sama svoj obrt. Trenutno radim sama, a jednog dana se nadam, kad se proširi posao, da ću i zaposliti još i jednog do dva radnika – rekla je Dora i dodala:

– Većinom se baziram na torbice i ruksake (2 u 1 ruksak/torba, ruksaci razni, toaletne torbice). U ponudi imam i pregače za tete u vrtiću, pregače za kuhinju, maskice, leptir mašne, trake za kosu, cekere, kimone… U planu imam još razne stvari dodati u asortiman.

Svaki je proizvod unikatan, a svaki kupac ima mogućnost sam odabrati dizajn ili ga kreirati.

– Što kupac zaželi ja to napravim. Ponekad i crtam s bojom za tekstil. Od materijala koristim umjetnu kožu, razne deco materijale, materijale za tapeciranje, materijale od 100% pamuka. Isto tako vrlo rado recikliram i koristim stare komade tkanina koje inspiriraju same po sebi i rezultat su drugačijih kreacija – objasnila je Dora.

U bližoj budućnosti, Dora planira urediti prostor u kojem šije. Radi se o prostoru u sklopu njenog doma koji je bivša privatna ambulanta njenog djeda.

– Planiram urediti prostor da mogu primiti klijente u vlastitom prostoru na probe i gdje bih mogla izložiti gotove proizvode. Uz to imam spremljenu web stranicu koju moram urediti do kraja kako bih imala vlastiti digitalni prostor neovisan o društvenim mrežama – najavila je Dora.

Zbog situacije koja nas prati već skoro godinu dana malo je prilika da nam uživo izloži svoje radove. Stoga uz nadu da će situacija biti povoljnija, Dori držimo fige, a vi pohrlite na njenu Facebook i Instagram stranicu i podržite mladu dizajnericu!

Svoj unikatan komad možete naručiti putem inboxa na Facebooku i Instagramu ili putem maila afingerbydora@gmail.com.

mčaržavec / www.sjever.hr
11.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.