Now Reading:
PRAVA ZIMA Hladna i snježna nedjelja – evo do kada bi snijeg mogao padati
Full Article 2 minutes read

PRAVA ZIMA Hladna i snježna nedjelja – evo do kada bi snijeg mogao padati

Oni kojima je u petak snijega bilo premalo, zadovoljno će trljati ruke jer prema najavama iz DHMZ-a danas će snijega biti još i to ne samo u unutrašnjosti, već i uz obalu.

Prava je zima stigla, a dokaz je i novi pad temperature koji nas očekuje.

Hrvatska danas

Oblačno, na Jadranu s kišom, osobito u Dalmaciji, a u većem dijelu unutrašnjosti snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. I uz obalu može biti snijega nošenog burom.
Vjetar na kopnu povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a duž obale će puhati umjerena i jaka, podno Velebita olujna bura, na jugu i istočnjak.
Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -3 do 2 °C. Na Jadranu najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, a najviša dnevna između 5 i 10 °C.

Vrijeme narednih dana

U ponedjeljak pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno sa snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, a na Jadranu mjestimice s kišom, no ponegdje uz obalu može biti i snijega nošenog burom.
Naoblaka će se postupno smanjivati, pa će od utorka biti čestih sunčanih razdoblja, osobito na Jadranu. Na istoku i u gorskim predjelima još u utorak povremeno može biti slabog snijega.
Na kopnu će umjeren sjeveroistočnjak, mjestimice s jakim udarima, u ponedjeljak postupno oslabjeti. Na Jadranu će jaka i olujna bura u ponedjeljak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, a u srijedu će zapuhati i sjeverac.
Jutarnja temperatura zraka u padu, a dnevna u malom porastu.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj biti razmjerno nepovoljne, dok će u ostatku zemlje nepovoljan vremenski utjecaj biti nešto izraženiji. Nakon hladnog i mjestimice maglovitog jutra, osobito u unutrašnjosti zemlje, niske se temperature mogu zadržati danju u Lici i Gorskom kotaru, pa je potrebna adekvatna zaštita od hladnoće. Uz povremena razdoblja sa smanjenom naoblakom podnošenje tegoba bit će olakšano.

ak/sjever.hr

10.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.