Now Reading:
Čehok i Habijan ugostili novinare: „Ova je godina bila rekordna po ulaganjima u gradu, takva će biti i iduća”
Full Article 3 minutes read

Čehok i Habijan ugostili novinare: „Ova je godina bila rekordna po ulaganjima u gradu, takva će biti i iduća”

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan upriliči su već tradicionalno druženje s medijskim djelatnicima.

Ova godina je bila turbulentna, izazovna, kako za nas tako i za naše građane, rekao je Čehok.
-Puno smo toga prošli, nažalost, negativnoga. Ove dvije velike nepogode, prije svega koronu, a sada i potres. Međutim, što se tiče suradnje Grada s vama u medijskim kućama i s novinarima, mislim da je ona bila primjerena i da u ovakvim otežanim okolnostima mi smo uspijevali preko vas informirati građane i biti u stalnom tijeku s našim građanima, što je osobito bitno u pandemiji. Sve što smo radili bilo kao Gradska uprava, bilo kao Stožer civilne zaštite, ne bismo mogli napraviti bez vas – poručio je Čehok.

Godinu koja polako prolazi nazvao je rekordnom po ulaganjima u gradu te najavio da će takva biti i iduća.

Podsjetio je da je na svojoj današnjoj sjednici Gradsko vijeće donijelo odluku da 150 tisuća kuna iz pričuve ide za pomoć ljudima u potrebi na područjima stradalim u potresu.
-Prije svega u petrinjskom i sisačkom kraju. To su sredstva koja smo uspjeli uštedjeti tijekom godine. Na raspolaganju imamo 500 tisuća kuna pričuve. međutim tijekom godine potrošili smo samo 200 tisuća, a 300 tisuća nam je ostalo i pola od toga iznosa darujemo
potrebitima. Također, naš vijećnik Kuserbanj koji je jučer bio na terenu je ispričao kako je stanje u Petrinji i Sisku dosta loše, osobito u manjim zaseocima i vijećnici su odlučili osim SDP-a i Reformista svoju mjesečnu naknadu. Zamjenici i ja ćemo se odreći u tom iznosu dijela plaće. Tako da ćemo uplatiti i mi kao vijećnici, kako Gradska uprava za pomoć nekoj od općina. Mi na taj način iskazujemo svoju solidarnost i rekao bih jednu obzirnost, i socijalnu i ljudsku u ovakvim okolnostima i već odmah nakon ove godine to će biti uplaćeno – rekao je Čehok.

Napomenuo je da svi građani koji žele donirati, a sami ne voze ili ne znaju kome bi donirali, mogu u prostorijama Društvenog doma u Poljani Biškupečkoj ostaviti potrepštine, većinom suhu hranu, vodu i ono što je ljudima potrebno da bi se mogli zagrijati.

Predsjednik Gradskog vijeća također je zahvalio novinarima i suradnju s njima ocijenio dobrom.
-Mi imamo svakakva očekivanja i naravno da uvijek može biti bolje. Ali mislim da kad god ste htjeli neku informaciju da je bila na vrijeme i dana, da je bila pravodobna. Tako ćemo i nastaviti i do kraja ovog mandata, dakle do petog mjeseca 2021. – rekao je Habijan.

Zahvalio je Varaždinkama i Varaždincima koji su doista u ova dva dana pokazali veliko srce i odmah se uključili u prikupljanju pomoći.
-Mnogi od njih su bili na terenu. Teško je izdvajati nekoga, ali mislim da treba spomenuti dečke iz White Stonesa koji su dolje, Udruga 7. gardijske brigade Puma koja je isto tako skočila u pomoć, Kos transporti koji su onu večer skupljali pomoć gdje su doista bile velike kolone i velik broj građana koji se priključio pomoći. Svi oni, koji su na različitim mjestima u ova dva dana prikupljali pomoć za nastradala područja i mislim da je grad Varaždin još jednom, kao što to uvijek pokaže, doista iskazao veliko srce, veliki senzibilitet prema onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnije – kazao je Habijan.

foto: s.kalajdžija

ak/sjever.hr

01.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.