Now Reading:
Kolar: Nastala je materijalna šteta, oštećeno je nekoliko škola, ali sve ekipe su na terenu i štete se saniraju
Full Article 2 minutes read

Kolar: Nastala je materijalna šteta, oštećeno je nekoliko škola, ali sve ekipe su na terenu i štete se saniraju

Nakon potresa koji se danas snažno osjetio i na području Krapinsko-zagorske županije, župan Željko Kolar je donio prve informacije o nastaloj šteti.

“Nemamo informacije da bi bilo ozlijeđenih osoba na području Krapinsko-zagorske županije. Nastala je panika, jer se potres snažno osjetio i ima materijalne štete. Materijalna šteta odnosi se na rušenje dimnjaka i crijepova sa zgrada koji su padali i na automobile tako da je najveća šteta tu nastala”, kazao je Kolar.

“Vatrogasne postrojbe već su na terenu. S obzirom da pada kiša, pokušavamo da se sva šteta koja je moguća za saniranje, sanira prije velikih oborina. To se odnosi na vraćanje crijepova tamo gdje je to moguće i za zatvaranje nastalih rupa na krovištima”, dodao je Kolar.

“Ono što bih htio naglasiti da su već dvije ekipe Zavoda za hitnu medicinu u Petrinji i Sisku i isto tako jedna ekipa vatrogasaca otišla je za Petrinju”, rekao je Kolar.

Potres je oštetio i zgradu Županije te nekoliko škola na području županije. “Do sada mi se javilo 6 ravnatelja i ravnateljica škola gdje su nastale štete i napravili smo jedan tim konstruktora koji će obići danas i sutra sve te objekte kako bi vidjeli kakva je statika i odmah vidjeti kako ih sanirati i pripremiti za početak školske godine”, izjavio je župan Kolar.

m.sopek/sjever.hr 29.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.