Now Reading:
Grad Zabok ulaže u djecu: obnova predškolske opreme u vrijednosti više od 35 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Grad Zabok ulaže u djecu: obnova predškolske opreme u vrijednosti više od 35 tisuća kuna

S područja Špičkovine i Dubrave Zabočke sve je više djece koja pohađaju program predškole koja se provodi u jednoj prostoriji tamošnje škole. Ove godine čak je desetero mališana koji pohađaju taj program predškole Dječjeg vrtića ‘Zipkica’ iz Zaboka što roditeljima uveliko olakšava dovođenje mališana.

Kako je postojeći namještaj već dotrajao i kako bi se djeca osjećala bolje i ugodnije, u ovo adventsko vrijeme, a koje je ove godine ipak specifično, Grad Zabok je izdvajanjem svog novca obradovao sve, od mališana, roditelja do djelatnika. 

– Sama oprema koju smo kupili vrijedna je 35 447, 50 kuna. Drago nam je da će naši mališani iz Dubrave Zabočke i Špičkovine uživati u novom namještaju i didaktici jer ulaganje u djecu uvijek je nabolje ulaganje – rekla je zamjenica gradonačelnika Zaboka, Valentina Đurek.

Djeca tako uživaju u novim stolovima i stolicama, policama, kutićima raznih namjena te neizostavnim slagalicama, puzzlama i kockama.

Zamjenica Đurek je napomenula kako je to druga investicija u spomenutu školu u kratkom vremenu. Ljetos je, naime, Grad u potpunosti obnovio sanitarne čvorove u Područnoj školi Špičkovina, a sami radovi su stajali 120 tisuća kuna + PDV.

Ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Zipkica’ Dijana Lovinčić – Crnković zahvalna je na ovoj donaciji.

– U ime djece i roditelja zahvaljujem se što su nam ovo omogućili, što su nam uvjeti sada puno bolji. Djeca se sada lijepo osjećaju, imaju nove igračke i novi namještaj koji tom prostoru ipak daje ljepši i ugodniji boravak. Naravno da je sad ipak drugačije i ljepše nego prije – rekla je ravnateljica Dijana Lovinčić – Crnković. 

www.sjever.hr/zabok.hr
28.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.