Now Reading:
PROGNOZA Na Badnjak iznadprosječno toplo, no već za Božić stiže snijeg?
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Na Badnjak iznadprosječno toplo, no već za Božić stiže snijeg?

Vrijeme danas bit će umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, a navečer i krajem dana i drugdje u unutrašnjosti.

Pritom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša lokalno može biti obilna i to osobito u drugom dijelu dana. Puhat će umjeren i mjestimice jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a u Dalmaciji i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu od 10 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C, na jugu i malo viša.

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Uz približavanje frontalnog sustava, porast temperature zraka i južinu, meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim utjecajem vremena.

U nastavku tjedna bit će pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima, a uz zahladnjenje ponajprije u gorju kiša će prelaziti u snijeg te će nastati snježni pokrivač. Snijega nošenog burom može biti i na obali, a lokalno obilne kiše na Jadranu i predjelima uz njega. U nedjelju prestanak oborine i barem djelomice sunčano. Umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar, u petak će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar u petak na sjevernom dijelu u okretanju na jaku i olujnu buru. Bura će se u subotu proširiti duž obale, a u nedjelju će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Navečer će zapuhati južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u padu.

sjever.hr/dhmz 24.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.