Now Reading:
PRIJEM PUN EMOCIJA Sestre Posavec: Još nismo svjesne svega, čast je stajati ovdje s ovom medaljom
Full Article 3 minutes read

PRIJEM PUN EMOCIJA Sestre Posavec: Još nismo svjesne svega, čast je stajati ovdje s ovom medaljom

U Međimurskoj je županiji u utorak održan prijem za Stelu i Paulu Posavec, hrvatske rukometne reprezentativke iz Strahoninca, koje su na Europskom prvenstvu u Danskoj osvojile brončanu medalju.

Ispred zgrade Županije rukometašice su dočekali članovi Ženskog rukometnog kluba Zrinski u kojem su započele svoj rukometni put, kao i njihovi prvi treneri, prijatelji i obitelj.

Okupljenima se obratio župan Matija Posavec.

-Stvarno je ovo veliko zadovoljstvo i vidjeli ste emocije na licima mnogih, a najviše na licima onih najmlađih koji su željeli u ovim epidemiološkim uvjetima, u novom normalnom vremenu napraviti sve kako bi dostojanstveno dočekali naše heroine, našu Stelu i Paulu koje su izmamile osmijeh na lice mnogih naših sugrađana, unijele radost u mnoge domove, a to su ipak naše cure, naše Međimurke. Minimum naše želje i poštovanja prema njihovim uspjesima, prema njihovom radu i prema svemu onome što su one napravile je danas na ovakav način i vraćeno. Vjerujem da je ovo početak jedne dobre priče – rekao je župan.

Čestitao je cijeloj reprezentaciji na velikom uspjehu, zajedništvu, energiji i motivaciji.

-Veli jedna poslovica “Pobjeda možda nije sve, ali želja za pobjedom je definitivno sve”. Kad ostavite srce na terenu, kad imate jednu veliku želju i motivaciju bez obzira pod kakvim uvjetima i na kakav način igrate i onda ostvarite rezultate – to je ono što se treba cijeniti i vrednovati. Mi ćemo dati jedan skroman doprinos – curama ćemo dati novčanu potporu od 5.000 svakoj i naravno, otvoreni smo za svaku daljnju suradnju i komunikaciju i prema Ženskom rukometnom klubu Zrinski gdje su stasale – istaknuo je Posavec.

Zahvalu na dočeku iskazale su i reprezentativke koje nisu mogle sakriti emocije i suze radosnice.

-Hvala svima vama koje ste uvijek uz nas i koji nas bodrite jer bez vas ovo ne bi bilo moguće. Hvala našoj obitelji koja nas je stalno podupirala i iznimna je čast stajati ovdje i biti okrunjena ovom medaljom – rekla je Paula Posavec, a njezina sestra Stela istaknula je:

-Stalno spominjemo kako nismo svjesne što se to dogodilo zadnjih dva tjedna. Mislim da ćemo svjesne biti nakon par dana, kad se slegnu sve emocije. Nemamo riječi kojima bi se svima zahvalile. Čast nam je i ponosne smo.

Stela i Paula svoje su prve sportske korake napravile upravo u Međimurju, pa su ih došle podržati i njihove prve trenerice Ljuba Vrbančić i Darinka Pavojković.

Svi smo u Zrinskom vjerovali da će spoj generacije kvalitetnih cura jednog dana doći do ovakvog uspjeha. Čast mi je da smo s njima ušli u prvu ligu, srce je ozareno. Vjerujem i dalje u vas – rekla je Ljuba Vrbančić i dodala kako se svako ulaganje u sport isplati.

Brončanim Međimurkama čestitao je i predsjednik Rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec.

Čestitke do neba! U ovih dva tjedna napravile ste čudo i u naše domove unijele veliko veselje- rekao je Topličanec.

Uime obitelji Posavec, zahvalila se i ponosna sestra Leona Posavec.

-Svi smo jako ponosni, sve emocije koje su nam pružile i koje smo doma proživljavali ispred TV-a prateći svaki pokret bio nam je izuzetno stresan jer smo suosjećali s njima na terenu. Moram naglasiti da su tako skromne cure napravile čudo jer se nikad nisu hvalile i upravo ih je taj stav doveo do toga gdje danas jesu – rekla je Leona.

m.furlan/sjever.hr 22.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.