Now Reading:
Još par dana isto vrijeme, a onda dvije velike promjene u kratkom vremenu
Full Article 2 minutes read

Još par dana isto vrijeme, a onda dvije velike promjene u kratkom vremenu

Ovog tjedna nije bilo nekih turbulencija kad je vrijeme u pitanju, ali ako je vjerovati prognostičarima, ono što nas očekuje sljedećeg tjedna slobodno možemo nazvati ludim vremenom!

Najprije će sredinom tjedna nevjerojatno zatopliti, a samo 24 sata nakon toga možda će pasti i snijeg.

No krenimo redom:

Hrvatska danas

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s rosuljom, na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i slabom kišom. Najviše sunčanih razdoblja bit će u Dalmaciji. Ujutro na kopnu ponegdje magla.
Vjetar slab, na Jadranu mjestimice do umjereno jugo.
Jutarnja temperatura na kopnu od -1 do 3, a dnevna od 5 do 8°C. Na Jadranu najniža između 6 i 11, a najviša od 11 do 16°C.

Izgledi vremena

Na kopnu početkom idućeg tjedna većinom oblačno, ponegdje s rosuljom, sredinom tjedna uz mogućnost za sunčana razdoblja kojih će na Jadranu biti više početkom tjedna, dok će povremena kiša duž obale biti češća od utorka.
Vjetar većinom slab, na moru umjeren jugoistočnjak koji će od sredine tjedna jačati i u gorju.
Na Jadranu temperatura bez promjene, a na kopnu u porastu osobito sredinom tjedna.
Prema trenutnim prognozama, na sjeveru zemlje temperatura bi sredinom tjedna mogla porasti do čak 13 stupnjeva, a 24 sata nakon toga snažno će zahladiti – očekuje se čak i snijeg u nizinama.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Slično kao i prethodnih dana biometeorološke prilike će biti nepovoljnije u unutrašnjosti zemlje nego na Jadranu. Meteoropati mogu biti slabijeg raspoloženja, poteškoće se mogu javiti kod bolesnika s respiratornim bolestima u područjima s jutarnjom maglom. Na južnom Jadranu će biometeorološke prilike biti povoljne i mnogi će se osjećati dobro.

ak/sjever.hr/dhmz

20.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.