Now Reading:
Ovogodišnji Advent stigao je u modernijem izdanju, evo koje su novosti!
Full Article 2 minutes read

Ovogodišnji Advent stigao je u modernijem izdanju, evo koje su novosti!

Što kažete na virtualan posjet zagrebačkom adventu? Da, dobro ste pročitali. Ove je godine tradicionalni Advent u Zagrebu moguće doživjeti i kroz sadržaj proširene stvarnosti.

Radi se o autorskim ilustracijama Zorana Đukića s motivima zagrebačkih adventskih starogradskih prozora koje je ovog Adventa Turistička zajednica grada Zagreba predstavila kroz izložbu Virtualni božićni prozori.

Kako izgleda spajanje tradicionalne i tople priče Adventa s modernim tehnologijama, možete vidjeti na mnogobrojnim lokacijama na širem području grada (trgova i parkova).

Izložba se, osim u Zagrebu, može pogledati i u Splitu, Rijeci, Puli i Osijeku. Otkrit ćemo samo neke lokacije: riječki Korzo, splitske Prokurative, osječka Tvrđa, a u Zagrebu na više lokacija poput Trga bana Jelačića, Trga kralja Tomislava, jezera Jarun i Bundek.

Za uživanje u virtualnom posjetu Adventu potrebno je skinuti aplikaciju Equinox XR na svoj mobilni uređaj.

Aplikaciju možete preuzeti ovdje i ovdje.

Sve što trebate napraviti prilikom dolaska na željenu lokaciju je ući u aplikaciju, a ona će vas obavijestiti o tome što se nalazi u vašoj blizini i što možete pogledati. Na ekranu mobitela pojavit će se i ikona na koju trebate kliknuti kako bi vas navigirala do točnog mjesta gdje se nalazi izložba.

Izložbom možete prolaziti okrećući mobitel, a u njoj možete i sami interaktivno sudjelovati – fotografirati se ili dijeliti na društvenim mrežama. Više o izložbi pogledajte ovdje.

Grad se i ove godine pretvorio u čarobnu zimsku pozornicu pa su brojne lokacije u Zagrebu ponovno zablistale u blagdanskom ruhu. Predlažemo obilazak parka Zrinjevac, prigodno uređenog Trga kralja Tomislava te Gornjeg grada, gdje vas ove godine očekuje Božić obitelji Zima.

Ne smijete propustiti ni Polarni advent u Divljem srcu grada koji će vas oduševiti. Tijekom Adventa u Zoološkom vrtu grada Zagreba očekuju vas obilasci Vrta pod vodstvom vilenjaka, edukativna postav o tajnama životinjskog svijeta, posebni kutci za fotografiranje te prigodna ugostiteljska ponuda na Zebrinu trgu i u restoranu Kod morskog lava. Razveselite svoje mališane i priuštite im malo blagdanske čarolije. Više informacija potražite ovdje.

Kako bismo uživali u još jednom Božiću i predblagdanskim aktivnostima, važno je da svi ostanemo odgovorni. Prilikom posjeta navedenim lokacijama u gradu, božićnim instalacijama, koncertima, izložbama i drugim božićnim aktivnostima, pridržavajte se propisanih epidemioloških mjera i uputa Stožera.

Dočekajmo odgovorno Božić i zajedno uživajmo u blagdanskoj čaroliji!

www.sjever.hr/index.hr
18.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.