Now Reading:
OPĆINA BUDINŠČINA Izgradnjom parkirališta groblje Sveti Križ dobilo novi izgled
Full Article 1 minutes read

OPĆINA BUDINŠČINA Izgradnjom parkirališta groblje Sveti Križ dobilo novi izgled

Općina Budinščina završila je s radovima na uređenju parkirališta na groblju u Svetom Križu.

Posjetitelji groblja sada na raspolaganju imaju 28 parkirnih mjesta, od kojih su dva rezervirana za invalide. Osim toga, uređen je i sam okoliš parkirališta sadnicama bagrema.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 437.175,94 kune, a u sufinanciranju je sudjelovalo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine s iznosom od 100.125,00 kuna.

Radove je izvela tvrtka „ČUKELJ“, obrt za iskope i prijevoz vl. Mario Čukelj iz Budinščine, a vrijednost radova je 405.925,94 kune s PDV-om. Nadzor je vršila tvrtka JAM-ING d.o.o. iz Zlatara, čiji trošak iznosi 31.250,00 kuna s PDV-om.

Povodom završetka radova načelnik Budinščine Radovan Hercigonja istaknuo je da mještani zaslužuju ovako uređeni prostor kako bi prilikom pokopa svojih najmilijih te posjeta njihovim vječnim počivalištima, ali i prilikom dolaska na misu u crkvu, imali adekvatan prostor za parkiranje te prigodno uređen okoliš.

– Također, ovako lijepo i kvalitetno uređeno parkiralište odlična je referenca mladom obrtu „Čukelj“, vlasnika Marija Čukelja, koji radi na području naše općine – istaknuo je načelnik.

sjever.hr 18.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.