Now Reading:
Gradonačelnik Bilić apelira: „Zadržimo zdrav razum i osjećaj odgovornosti”
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Bilić apelira: „Zadržimo zdrav razum i osjećaj odgovornosti”

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije jučer je izvijestio da je broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika smanjen na 817.

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 1363 novih slučajeva, dok je još početkom ovog mjeseca broj novozaraženih unutar tjedan dana iznosio je 2024.

–Koronavirus posljednjih je mjeseci ozbiljna tema na području Hrvatske i Europe. Drugi val se rasplamsao i dosegao svoje vrhunce. Nažalost i kod nas je ova bolest uzela danak u povećanju broja zaraženih, a nažalost i umrlih. Republika Hrvatska odabrala je strategiju kojom se bori protiv virusa, a prema informacijama iz ostalih zemalja Europe vidljivo je da zapravo niti jedna strategija nije dovoljno dobra. Niti one koje odabiru potpuno zatvaranje, niti oni najliberalniji modeli – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te izrazio zadovoljstvo da područje Varaždinske županije napokon bilježi manje brojke.
–To nam daje nadu da će se situacija popraviti. Najavljeno je da u siječnju kreće cijepljenje. Ono je u nekim zemljama već krenulo i za očekivati je da će donijeti smanjenje stope zaraženosti – rekao je gradonačelnik Bilić.

Osvrnuo se i na komentare da je situacija u Ludbregu nizbrdo krenula organizacijom Dana ludbreške Svete nedjelje.
–Tijekom cijelog rujna u Ludbregu su zabilježena tri slučaja zaraze. Poznato je da inkubacija traje dva tjedna, to je vrijeme unutar kojeg se razviju simptomi što znači da poveznice sa Svetom nedjeljom nema nikakve. Najgore što možemo u ovom trenutku jest lažnim informacijama širiti paniku i stvarati strah kod ljudi. Na proljeće smo svjedočili potpunom zatvaranju, tada se uvukao i strah, a sada znamo da to nije dobro. Ipak, situacija ovisi o nama samima. Moramo ju shvatiti ozbiljno, zadržati zdrav razum i osjećaj odgovornosti i ova će situacija proći, a tada ćemo nadoknaditi neispijene kave i druženja – poručio je ludbreški gradonačelnik.

www.sjever.hr

16.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.