Now Reading:
Ove godine veće stipendije za 114 zagorskih studenata
Full Article 2 minutes read

Ove godine veće stipendije za 114 zagorskih studenata

U subotu, u prostoru Gimnazije A. G. Matoš u Zaboku župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek, pročelnica za obrazovanje, kuluturu šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec i ravnateljica Gimnazije Antun Gustav Matoš Bibijana Šlogar. dodijelili su 114 studentskih stipendija.

“U proračunu Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu za učeničke i studentske stipendije izdvojeno je 1,4 milijuna kuna. Studentske kategorije dodijeljuju se u tri kategorije: kategorija A za nadarene studente, kategorija B prema socijalnom kriteriju i kategorija C za programe deficitarnih zanimanja. U ovoj godini pravo na stipendiju ostvarila je 114 studenata u sve tri kategorije. Za deficitarna zanimanja povećan je iznos stipendije sa 700 na 800 kuna”, kazala je pročelnica Smičić Slovenec.

“Iznimno mi je drago što naša županija i dalje već niz godina održava ovu sjajnu tradiciju da stipendijama pomaže onima koji su ti zaslužili i kojima je pomoć potrebna. Kao bivša stipendistica mogu samo naglasiti da se vratite u Zagorje”, poručila je ravnateljica Gimnazije Antun Gustav Matoš Bibijana Šlogar.

“Grad Zabok kao i županija odvaja dio svog proračuna za obrazovanje i mlade i trenutno imamo aktivno 25 stipendija. U ovoj godini smo iz proračuna izdvojili 170 tisuća kuna, a za slijedeću godinu planirano je 220 tisuća kuna i grad Zabok studente stipendira tijekom cijelog trajanja studija”, rekla je zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek.

“Ovo su rijetki trenutci kada vidim smiješak na licima ljudi. Vidim ponos na roditeljima djece koja su do sada postigla puno toga u svom obrazovanju. Ove godine smo osiguralo gotovo milijun i 350 tisuća kuna za stipendije i u natječaju je bilo 30 stipendija u A kategoriji, 30 stipendija u B kategoriji i u C kategoriji stipendija koliko god se učenika prijavilo. Kada smo vidjeli prijavne liste, stipendije u B kategoriji povisili sa 30 na 40 stipendija, a u kategoriji A, koja je kategorija izvrsnosti, s broj stipendija s 30 smo povećali na 50“, izjavio je župan Kolar.

www.sjever.hr/mčaržavec
12.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.