Now Reading:
U Gradu Krapini završene pripreme za podjelu Božićnica umirovljenicima. Zbog epidemioloških mjera i brige za njihovo zdravlje podjela ove godine ide poštom
Full Article 3 minutes read

U Gradu Krapini završene pripreme za podjelu Božićnica umirovljenicima. Zbog epidemioloških mjera i brige za njihovo zdravlje podjela ove godine ide poštom

Gotovo svi gradovi i općine u ovo vrijeme iz svojih proračuna izdvajaju sredstva kako bi mnogim skupinama građana, a posebno su tu istaknuti umirovljenici kojima bi uljepšali ove dane. Posebno je to važno u vrijeme ove krize kada se ne radi samo o iznosima već i činjenici da netko brine za one kojima je briga i pomoć potrebna.

I kako smo već pisali o pojedinim gradovima i općinama na sjeveru Hrvatske koji su i ove godine darivali umirovljenike, kako doznajemo, tu tradiciju nastavlja i Grad Krapina. Na upit redakcije u Gradu odgovaraju da su pripreme pri kraju i da je iza njih veliki posao prikupljanja svih podataka budući da će se “božićnice” ove godine dijeliti poštom zbog epidemioloških mjera i čuvanja zdravlja prije svega te ugrožene skupine građana.

– Grad Krapina je prijašnjih godina dodjeljivao poklon bonove umirovljenicima koji su ih mogli preuzeti u prostorima gradske uprave pokazavši odrezak od mirovine čime se dokazivala visina mirovine. Obzirom na epidemiološku situaciju i kako ne bi izlagali umirovljenike koji bi trebali dolaziti u prostore gradske uprave i nepotrebno se izlagati, ali i radi zaštite djelatnika koji bi te bonove dijelili, ove je godine odlučeno kako će se sredstva isplaćivati umirovljenicima putem pošte – odgovorio je za portal Sjever.hr gradonačelnik Zoran Gregurović te pojasnio kako Grad Krapina ne raspolaže s popisom umirovljenika kao ni visinama njihovih mirovina niti ažuriranim podacima koji se mijenjaju praktički na dnevnoj bazi.

– S obzirom da do sad takav način podjele nije bila praksa, bilo je potrebno utvrditi način na koji se takva podjela može izvršiti stoga su 24. studenoga od HZMO-a zatraženi podaci o broju umirovljenika po “razredima” ovisno o visini mirovine, a 2. prosinca i sam popis umirovljenika. Nakon što su dobiveni svi potrebni podaci, s Hrvatskom poštom se razgovaralo o načinima i mogućnostima podjele božićnica za umirovljenike, te je ugovor s Hrvatskom poštom sklopljen ovaj tjedan nakon čega su na račun Hrvatske pošte uplaćena sredstva kako bi se moglo početi s podjelom božićnica umirovljenicima tako da će podjela početi sljedeći tjedan i bit će provedena do konca ove godine – zaključio je gradonačelnik Krapine.

Kako doznajemo, umirovljenicima s mirovinom do 1.000 kuna biti će isplaćeno 300 kuna, a onima s mirovinama od 1.000 do 2.000 kuna biti će isplaćeno 200 kuna.

n.kalajdžija/sjever.hr

11.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.