Now Reading:
U Koprivničko – križevačkoj županiji aktivan „točkasti model“ nastave
Full Article 3 minutes read

U Koprivničko – križevačkoj županiji aktivan „točkasti model“ nastave

Župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u ponedjeljak, 7. prosinca održali su telefonske konzultacije na temu prelaska učenika srednjih škola kojima je osnivač Županija na model online nastave.

Župan je ministra izvijestio o epidemiološkom stanju u školama na području županije te o nedavno održanom sastanku s ravnateljima županijskih osnovnih i srednjih škola na kojem je predloženo da se polugodište s kontaktnom nastavom završi  18. prosinca, a da se preostala tri dana, od 21. do 23. prosinca, nastava održi online putem.

Ravnatelji škola su, kazao je župan, podržali prijedlog tzv. „točkastog modela“ u kojem će se uz suglasnost osnivača i škola prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji u svakoj pojedinoj školskoj ustanovi donijeti individualna odluka o prelasku na model online nastave.

Župan je ponovio kako je Županija kao osnivač svakodnevno u direktnoj komunikaciji s ravnateljima škola te kako se odluke o provođenju i odabiru modela nastave donose na prijedlog ravnatelja sukladno epidemiološkoj situaciji te na temelju stava nastavničkih vijeća i vijeća roditelja u školama.

S obzirom da se epidemiološko stanje razlikuje u svakoj školi te da je podložno promjenama, župan je napomenuo kako je najoptimalnije da svaka škola zasebno procijeni svoju situaciju i izjasni se može li se kontaktni model provođenja nastave održati do predloženog 18. prosinca.

Konačna odluka o datumu prelaska na model online nastave ovisit će o stavu većine škola, a može se sagledavati i individualno te će donijeti do kraja tjedna i nakon sastanka s ravnateljima srednjih škola na kojem će se dodatno razmotriti epidemiološko stanje te usuglasiti stavovi.

Što se tiče konkretne primjene tzv. „točkastog modela“ Koprivničko-križevačka županija je kao osnivač zaprimila prijedlog ravnatelja koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ Vjekoslava Robotića da se od srijede 9. prosinca u toj školi krene s online nastavom. Ravnatelj Robotić je izvijestio da su nakon sastanka Nastavničkog vijeća i Vijeća roditelja usuglašeni stavovi o prelasku na online model nastave s obzirom da je unazad nekoliko dana povećan broj izostanaka u školi.

Dodao je kako je Gimnazija osigurala sve materijalne i tehničke uvjete za održavanje online nastave nakon čega je prijedlog i prihvaćen.

www.sjever.hr
08.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.