Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Nakon snježnog tjedna stižu temperature i do 13°C
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Nakon snježnog tjedna stižu temperature i do 13°C

Vrijeme danas bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, uglavnom na Jadranu i područjima uz Jadran povremeno s kišom.

U noći i ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i ponegdje umjeren južni i jugoistočni, na istoku s jakim udarima. Na Jadranu vjetrovito uz jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre malo viša, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 17 °C.

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne, a na Jadranu nepovoljne. U jutarnjim satima je u unutrašnjosti zemlje moguća magla pa kronične srčane i bolesnike s respiratornim bolestima upozoravamo na zaštitu. Danju će uz povremeno sunčana razdoblja i više temperature biti za neke ljude motivirajuće. Međutim, jak do olujni jugo na Jadranu, može kod meteoropata uzrokovati razdražljivost, glavobolju i slabije raspoloženje, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe od kojih inače pate.

U nastavku vikenda

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u nedjelju lokalno obilnom na Jadranu i u predjelima uz njega. U utorak je oborina izgledna uglavnom u gorskim predjelima te na Jadranu. Puhat će umjeren istočni i jugoistočni vjetar, na krajnjem istoku i jak. Na Jadranu će jako i olujno jugo u nedjelju prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak, a od ponedjeljka ponovno jugo u jačanju. Na Jadranu temperatura zraka bez veće promjene, a u utorak u unutrašnjosti hladnije.

sjever.hr/dhmz 05.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.