Now Reading:
Grad Klanjec među prvih 10 gradova po izdvajanju za predškolski odgoj
Full Article 2 minutes read

Grad Klanjec među prvih 10 gradova po izdvajanju za predškolski odgoj

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenjima proračuna u 2019. godini, koje analizirao portal gradonačelnik.hr, Grad Klanjec nalazi se među prvih 10 gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj i to prema sva tri promatrana kriterija.

Zanimljivo da su u predškolski odgoj najviše ulagali mali i srednji gradovi koji su za svoje najmlađe izdvojili između 24 i čak 38,8 posto proračunskih sredstava.

Na prvom mjestu je Donja Stubica, a uz bok joj stoje Prelog i Klanjec, koji se nalaze među prvih deset gradova po sva tri kriterija odnosno po ulaganju per capita, izdvajanju iz proračuna i trendu povećanja sredstava u odnosu na godinu ranije.

Tako je, što se  izdvajanja per capita tiče, za predškolski odgoj najviše osigurao Grad Krk, a slijede ga Nin i Prelog dok se u top deset gradova unutar ove kategorije nalaze još i Buje, Pazin, Novigrad, Donja Stubica, Klanjec i Vodnjan. Svojevrstan kuriozitet predstavlja podatak kako se radi o gotovo isključivo malim gradovima, naime, jedini grad srednje veličine među njima je Grad Umag.

www.sjever.hr/klanjec.hr 05.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.