Now Reading:
Zimska služba Grada Lepoglave spremna za nadolazeće zimsko razdoblje
Full Article 2 minutes read

Zimska služba Grada Lepoglave spremna za nadolazeće zimsko razdoblje

Zimska služba Grada Lepoglave spremna je za nadolazeće zimsko razdoblje.

Potvrdila je to i obavljena smotra tehnike i ljudstva zimske službe tijekom koje je gradonačelnik Marijan Škvarić izrazio zadovoljstvo njenom tehničkom opremljenošću i obavljenim pripremama za nadolazeće razdoblje zimskog održavanja lokalnih cesta, nogostupa i javnih prostora.

– Obuhvat zimskog održavanja na području Grada Lepoglave podrazumijeva održavanje prohodnim 100 kilometara asfaltiranih lokalnih cesta, 22 kilometara nogostupa te 30.000 četvornih metara javnih površina. S obzirom na viđeno i prošlogodišnja iskustva uvjeren sam da će te svoj posao odraditi kvalitetno i na zadovoljstvo građana koje i ovom prigodom pozivam na suradnju i razumijevanje – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Poslove zimske službe Grad Lepoglava dodijelio je tvrtki Maček transporti iz Žarovnice koja će ih obavljati s 12 strojeva. Spremno je i 100 tona soli i više od 200 tona šljunka za posipavanje. Na 15 lokacija na cijelom području Grada Lepoglave već su postavljene vreće s posipalima koja po potrebi mogu koristi građani.

Zimska služba s čišćenjem snijega započinjat će i prije nego što je propisima naloženo, a uoči najavljenih padalina izvršit će i posipavanje. I ovog će se puta poštivati prioriteti čišćenja prema kojima prednost imaju škole te zdravstvene i javne ustanove. Bit će organizirano i dežurstvo tako da će građani moći kontaktirati zimsku službu na broj 098 471 091.

sjever.hr 02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.