Now Reading:
Akcijom Božićna čarolija u vašem domu TZ Zagrebačke županije podupire male proizvođače
Full Article 3 minutes read

Akcijom Božićna čarolija u vašem domu TZ Zagrebačke županije podupire male proizvođače

Turistička zajednica Zagrebačke županije ovih će blagdana kroz akciju „Božićna čarolija u vašem domu“, od 3. do 24. prosinca, poduprijeti male proizvođače sa svoga područja i pomoći da se glas o njihovu radu proširi.

Lokalni su proizvođači okupljeni su kroz zanimljivo osmišljene kategorije koje će se mijenjati u tjednim ciklusima za vrijeme trajanja ove hvalevrijedne akcije: 1. Odmorite se i nagradite svoje tijelo; 2. Ukrasite svoj dom božićnom čarolijom; 3. Pripremite svoj blagdanski stol i 4. Slatke tajne zagrebačke županije

Dodatnom promocijom i nagradnim natječajem, koji će tijekom adventskog razdoblja provoditi na društvenim mrežama, žele pojačati svijest o tome koliko je važno cijeniti i kupovati lokalno. Također, ova nesigurna vremena pokazuju da je više nego ikad nužna suradnja između svih sudionika koji stvaraju turističku ponudu jedne destinacije.

“Zagrebačka županija bogata je majstorima od zanata. Prepuna je vrijednih ljudi koji prirodne resurse svog zavičaja pretvaraju u unikatne, lokalne proizvode. Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je podići svijet o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača te pomoći proizvođačima u brendiranju i promociji proizvoda na koje možemo biti ponosni”, istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija sve više koristi i promovira proizvođače kroz autohtone gastro priče.

Dobar primjer promocije su štrukle s tartufima, koje radi obrt Cipov iz Turopolja, a koja je ujedno osmislila i novi slatki proizvod s aromatičnim sastojkom: “Čokoladne praline Nautilus obiteljska su poduzetnička priča koja traje već 12 godina. Spoj pralina sa zagrebačkim tartufima naš je novi, inovativni proizvod i sretni smo što ćemo dio ponude koju će promovirati i Turistička zajednica”, izjavili su iz obrta Cipov.

Možda vam se ova gesta čini malenim korakom, ali mnogo takvih, malenih koraka, donosi dobro cijeloj zajednici.

www.sjever.hr 02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.