Now Reading:
JESTE LI ZNALI? Danas je pravi dan za kupnju božićnog drvca – doznajte zašto!
Full Article 2 minutes read

JESTE LI ZNALI? Danas je pravi dan za kupnju božićnog drvca – doznajte zašto!

Većina božićnih drvaca izdržat će četiri do šest tjedana ako o njima pravilno brinete. Pa s obzirom na to da je Božić za manje od mjesec dana, sad je najbolje vrijeme za kupnju drvca!

Advent je počeo i ljudi već polako počinju dekorirati svoje domove. Ako želite da vam bor izgleda lijepo sve do 6. siječnja, do kada bi trebao biti okićen, onda je najbolje kupiti ga ili 30. studenog ili 1. prosinca, piše metro.co.uk,

Dakle, u potragu za drvcem trebali biste već danas ili sutra!

Kako odabrati najbolje božićno drvce?

Važno je izabrati zdravo drvce. Birajte one koji stoje u sjeni, nisu izloženi suncu, i skroz su zeleni. Kada dotaknete iglice, one ne bi trebale pasti, a podignete li drvce za vrh i udarite u pod, ne bi trebalo pasti mnogo iglica.

Prvo što trebate učiniti kada donesete bor kući je odrezati oko desetak centimetara sa dna drveta, jer će tako lakše upiti vodu, ako ga držite u vodi. Stručnjaci predlažu da ga držite u vodi, jer su tijekom zime stanovi i kuće poprilično topli zbog grijanja, kuhanja i ostalog. Upravo stoga, drvce bi svakako trebalo stajati dalje od kamina, radijatora ili nekog drugog grijaćeg tijela.

www.sjever.hr

30.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.