Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Hladno i maglovito jutro, za drugi dio dana bolja prognoza!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Hladno i maglovito jutro, za drugi dio dana bolja prognoza!

zima

Na hladnoću ste se već vjerojatno priviknuli i što se toga tiče nemamo bolje vijesti. Zapravo, bit će još i hladnije narednih dana, ali nekako ipak raduje najava da ćemo danas i sutra vidjeti i sunce.

Donosimo vremensku prognozu DHMZ-a:

Hrvatska danas

Ujutro u većini krajeva oblačno, uz mjestimičnu slabu kišu na Jadranu, susnježicu i snijeg u gorju, a oborine na granici kiše i snijega moguće su i u dijelu Posavine. Prijepodne djelomično razvedravanje, a kiša će se najdulje zadržati na jugu.
Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, u gorju ponegdje i jak, a uz obalu umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura.
Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna od 1 do 6, na Jadranu između 10 i 14 °C.

Vrijeme narednih dana

U prva dva dana barem djelomice sunčano, ujutro u unutrašnjosti uz mjestimičnu maglu koja se u utorak ponegdje može i dulje zadržati.
U srijedu pretežno oblačno uz povremene oborine – na Jadranu kišu, ponegdje moguće i obilniju, u gorju snijeg, a u nizinama u početku oborine na granici kiše i snijega, a do kraja dana uglavnom snijeg.
Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u srijedu umjeren do jak sjeveroistočni. Na Jadranu u ponedjeljak će još puhati umjerena do jaka, na udare i olujna bura koja će postupno slabjeti. U srijedu ponovno jačanje bure, uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu, dok će na jugu još veći dio dana puhati jako jugo.
Jutra hladnija nego proteklih dana, a dnevna temperatura prema sredini tjedna u padu.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Na krajnjem jugu Hrvatske će jako i neugodno jugo nepovoljno utjecati na san, raspoloženje i koncentraciju kod mnogih ljudi, dok kroničnim bolesnicima uglavnom neće uzrokovati velike tegobe. Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Hrvatske, uz hladnoću pojačanu jakim vjetrom ili visokom vlažnošću zraka, mogli bi plućni i bolesnici od krvožilnih bolesti te reumatičari imati znatnije tegobe.

ak/sjever.hr/dhmz

29.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.