Now Reading:
Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Krapini
Full Article 2 minutes read

Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Krapini

Kao i svake godine uoči Božića, u Gradu Krapini planirali su vrijeme došašća obilježiti brojnim programima i događanjima, no zbog epidemiološke situacije, odnosno novih mjera koje u cijeloj Hrvatskoj vrijede sve do 21. prosinca, od Adventa u Krapini ove se godine moralo odustati.

Unatoč svemu, tradicija paljenja svijeća na adventskom vijencu u Gradu Krapini nastavljena je u subotu na Trgu Ljudevita Gaja, iako bez prisustva građana i bez uobičajenog blagdanskog programa.
Prvu je svijeću upalio gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i tom prigodom kazao:

„Odlučili smo, bez obzira na sve, zapaliti svake subote po jednu svijeću na našem adventskom vijencu, a ova prva svijeća je svijeća nade i iščekivanja, nadamo se da će sve ovo što prije proći i da ćemo se polako vratiti u normalu, da ćemo nastaviti normalno živjeti i slaviti naše blagdane onako kako smo naučili i kako je u našoj tradiciji.”

Nakon molitve malobrojnim okupljenima obratio se i velečasni Davor Štuljan, župnik Župe sv. Nikole biskupa u Krapini:
„Molimo Boga da sve ovo što prije prođe i da se što prije možemo opet okupljati onako kako smo navikli, da možemo slaviti i radovati se životu. Neka ova svijeća bude znak te naše nade i vjere da će ova čudna i nemila vremena uskoro završiti”, kazao je velečasni.
Dodao je da se ne slaže s onima koji kažu da ovu godinu treba prekrižiti:
„Mislim da svaki dan i svaka godina imaju smisao u našem životu. I u ovoj godini možemo izvući poučke, nešto naučiti, možda otkriti neke talente i darove koje imamo, a za koje nismo znali.”

www.sjever.hr

28.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.